TeknolojiDünyadan Haberler

TikTok Hukuki Mücadeleye Hazırlanıyor

ABD Temsilciler Meclisi, Çinli ByteDance şirketinin platformu TikTok'u bir yıl içinde satmaya zorlayacak bir yasa tasarısını onayladı.

TikTok Hukuki Mücadeleye Hazırlanıyor

ABD, Çinli ByteDance şirketinin sahip olduğu sosyal medya platformu TikTok’u bir yıl içerisinde satmaya zorlayacak bir yasa tasarısına onay vermişti. TikTok, mahkeme yoluyla haklarını savunacağını açıklarken, bu yasa tasarısını 170 milyon ABD vatandaşının ifade özgürlüğüne saygısızlık olarak değerlendirdi.

ABD Temsilciler Meclisi, Çinli ByteDance şirketinin platformu TikTok’u bir yıl içinde satmaya zorlayacak bir yasa tasarısını onayladı.

TikTok’un kamu politikası başkanı Michael Beckerman, personele bir not göndererek mevzuatın TikTok’un 170 milyon Amerikalı kullanıcısının haklarının açık bir ihlali olduğunu söyledi. Ayrıca Beckerman çalışanlara, tasarının yasalaşması halinde şirketin yasal bir meydan okuma için mahkemelere gideceğini de belirtti. Tasarının bu hafta Senato’dan geçtikten sonra ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanarak yasalaşması bekleniyor.

Tiktok Hukuki Mücadeleye Hazırlanıyor
Tiktok Hukuki Mücadeleye Hazırlanıyor

ABD’de hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat partilerden birçok milletvekili ve Biden yönetimi, TikTok’un ulusal güvenlik riskleri oluşturduğunu çünkü Çin’in şirketi ABD’li kullanıcılarının verilerini paylaşmaya zorlayabileceğini söylüyor. Ayrıca, algoritmanın ABD vatandaşlarına yanlış bilgi ve propaganda aktarmak için kullanılabileceğine dair endişeler de var.

TikTok’un açıklamasında, “Temsilciler Meclisi’nin, 170 milyon Amerikalının ifade özgürlüğünü ayaklar altına alacak bir yasak tasarısını bir kez daha sıkıştırmak için önemli dış ve insani yardım kılıfını kullanması talihsizliktir.” ifadeleri yer aldı. TikTok, ABD verilerini hiçbir zaman paylaşmadığı ve paylaşmayacağı konusunda ısrar ediyor.

Meclis, 13 Mart’ta yaptığı oylamada ByteDance’a TikTok’un ABD’deki varlıklarını elden çıkarması ya da yasakla karşı karşıya kalması için yaklaşık altı ay süre vermişti. 20 Nisan Cumartesi günü kabul edilen yasa ise dokuz aylık bir süre tanıyor ve satış yönünde ilerleme kaydedildiğinin tespit edilmesi halinde bu süre üç ay sonraki bir tarihe kadar uzatılabilecek.

Tiktok Hukuki Mücadeleye Hazırlanıyor
Tiktok Hukuki Mücadeleye Hazırlanıyor

 

 

 

Haber: Bülten

Türkiye Yapay Zeka Yolunda Yönünü Şekillendiriyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu