TİMBİR'den UEFA'ya Tepki: 'Avrupa Kupasına Şaibe Bulaştı'

TİMBİR ve 1000 Medya Kuruluşundan UEFA’nın Merih Demiral Kararına Sert Tepki: “Avrupa Kupasına Şaibe Bulaşmıştır”

TİMBİR'den UEFA'ya Tepki: 'Avrupa Kupasına Şaibe Bulaştı'

TİMBİR’den UEFA’ya Tepki: ‘Avrupa Kupasına Şaibe Bulaştı’

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 81 il ve 25 ülkede bulunan 1000’i aşkın medya kuruluşu ile UEFA’nın Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ‘bozkurt’ işareti yapan Merih Demiral’a verdiği 2 maç cezasına yönelik karara sert tepki gösterdi. TİMBİR Genel Başkanı Süleyman Basa, UEFA’nın bu kararının skandal olduğunu ve futbol tarihine ‘kara bir leke’ olarak geçtiğini ifade etti.

TİMBİR'den UEFA'ya Tepki: 'Avrupa Kupasına Şaibe Bulaştı'
Merih Demiral

Basa, UEFA’nın Türkiye’nin önünü futbol dışı kararlarla kesmeye çalıştığını belirtti. Türkiye’nin milli bir sembolünün disiplin cezasına konu edilmesini akıl tutulması olarak nitelendiren Basa, bu haksız kararın kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ayrıca, UEFA’nın sınırları aşan harekete sadece 20.000 avro ceza verirken, bir ülkenin milli değerlerinin tanımlandığı sembolik bir harekete 2 maç ceza vermesinin çifte standart olduğunu belirtti. Basa, bu durumu ülkemize beslenen kinin dışa vurumu olarak nitelendirdi.

TİMBİR'den UEFA'ya Tepki: 'Avrupa Kupasına Şaibe Bulaştı'
Euro 2024

TİMBİR Genel Başkanı, Türkiye’nin turnuvanın en çok izlenen ve en başarılı takımlarından biri olduğunu, bu nedenle Türkiye’nin önünü kesme çabalarının yeterli olmayacağını söyledi. “İnşallah ülkemiz bu kupayı alacaktır. Ancak her halükarda Avrupa Kupasına futbol dışı güçlerin gölgesi düşmüştür,” diye ekledi.

TİMBİR'den UEFA'ya Tepki: 'Avrupa Kupasına Şaibe Bulaştı'
Ti̇mbi̇r Genel Başkanı Süleyman Basa

Haber: Bülten

Ne Olmuştu?: UEFA Disiplin Komitesi Merih Demiral’a Ceza Verdi

tepki ceza bozkurt timbir türk internet medya birliği UEFA avrupa kupası süleyman basa EURO 2024 Merih Demiral Avrupa Futbol Şampiyonası