Gündem

Tıp Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi 14 Mart Tıp Bayramı ve Geleneksel Önlük Giydirme Töreni, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Düzenlenen törende 109 öğrenci beyaz önlük giydi.

 

 

Düzenlenen törene Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Aslan ve çok sayıda kamu, kurum müdürünün yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı. Törenin açılışında okula en yüksek puanı alarak kayıt yaptıran Mehmet Can Kenar, ailesine teşekkür ederek başladığı konuşmasında hayallerine giden yolda en güzel adımları attığını belirtti. Düzenlenen törene Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Aslan ve çok sayıda kamu, kurum müdürünün yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Aslan ‘İnsan Hayatıyla Bağdaşan Değerler’

Törende konuşma yapan Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Aslan, ‘ Pek çok mesleğin kendine göre seramonileri vardır. Ama bizim kendimizin beyaz renge sahip bir üniformaları vardır. O da önlükleridir. Okula yeni başlayan arkadaşlarımızın kendilerini Tıbbiyeli hissetmelerinin bir başlangıcıdır. Burada öğrencilerimizin de vermesi gereken bazı sözler vardır. Bunlar, insan hayatını herşeyin üstünde tutan ve insan hayatıyla bağdaşan değerlerdir. Tıbbiyeliler bu ülkenin kaderinde rol oynayarak kaderini değiştirdiler. İlk etapta ülkemizde modern anlamda tıp eğitiminin bir başlangıcı olan 1820’li yıllardan gelen bir tarih var. Bunun yanı sıra Çanakkale Savaşı’nda bir sınıfın yok olduğu, mezun veremediği bir dönemde tıbbiyelilerin büyük bir mücadelesi var’ ifadelerini kullandı.

 

Yazıcı ‘Bu Başarınızı Kutluyorum’

Tıp eğitiminin uzun ve  meşakkatli bir yol olduğunu söyleyen Vali Ersin Yazıcı, ailelerin büyük emeklerler yetiştirdikleri çocuklarını güzel bir üniversitede iyi bir bölüme yerleştirdiklerini söyledi. Daha sonra konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, tıp eğitiminin oldukça meşakkatli olduğunu belirterek özellikle son dönemde artan sağlık çalışanlarına uygulanan kötü muameleleri şiddetle kınadıklarını belirtti. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de yaptığı konuşmada öğrencileri kutlarken 109 öğrenci beyaz önlüklerini giyerek hekimliğe giriş yaptılar.

 

Şaban Parlak

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu