Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Tırnakta Sanat Olur Mu?

“Tırnakta Sanat Olur mu?” demeyin. Alice Bartlett’in minyatur tasarımlarının sergisi için kullanılan zemin tam anlamıyla bir insan tırnağı.

Tırnakta Sanat Olur Mu?

Tırnakta Sanat Olur Mu? Sanatçı Alice Bartlett minyatür tasarımlarını çim fomunun üstüne kuruyor ama zemin de bildiğimiz tırnaklar.

Bartlett’in kullandığı malzeme

Yün, tırnağın boyutuna göre kesiyor ve minyatür figür tasarımlarını üzerine yerleştirip ardından profesyonel olarak fotoğraflamaktadır.

Tırnakta Sanat Olur Mu?

Tırnakta Sanat Olur Mu?

Tırnakta Sanat Olur Mu?

Kısaca tarif etmek gerekirse minyatür çok küçük detaylarla işlenmiş küçük boyutlara sahip resimler için kullanılan bir terimdir. Bu sanata da minyatür sanatı denilmektedir. Minyatür Latincede kırmızı boya anlamına gelen miniare kelimesinden türetilmiştir.

Minyatür sanatı detaycılık isteyen bir sanattır ve bu sebeple incelikle çalışılmaktadır. Yavru kedi kılından yapılan fırçaların bu sanatta kullanılması ne kadar ince işçilik istediğini göstermektedir. Bu sanatta kullanılan boyalar topraktan yapılarak kullanılmakta, su ile inceltilmekte ve parlaklığı ise yumurta sarısıyla sağlanmaktadır.

Ayrıca sadece göze değil akla yani düşünceye de hitap eden bir sanattır. Minyatürde durumlar olaylar resmedilebilmektedir. Geçmiş zamanlar hakkında bilgi veren minyatür tarihe de ışık tutmaktadır. Minyatür pek çok faklı kültüre ait olmakta ancak genel itibariyle özellikleri aynı olarak bilinmektedir.

 

Ayrıca buraya da göz atabilirsiniz.

Daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu