GündemKöşe Yazıları

TİYATRO MESAFE TANIMAZ..

Ülkemizin bir çok yerinde sanat adına ,tiyatro adına mücadele eden ve bir şeyler üreten insanlar var.. ama profesyonel ama amatör her anlamda sanata dokunan ellerin olması umut verici..

Bu elleri bir araya getiren bir şey var ki festival.. Evet tiyatro festivalleri,buluşmalar, tiyatro günleri adına ne derseniz deyin tiyatrodaki birlikteliğinin, beraber olmanın simgesi festivaller.. Amacı aynı olan insanlar için aynı ağacın altında oturmak gibi.. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen tiyatrocular festivallerle buluşuyor ve bir araya geliyor. Uzak-yakın kavramı yok tiyatroda. Çünkü amaç aynı , dil aynı..

Ülkemizdeki bir çok tiyatro festivaline katılım sağlayan özellikle Egedeki tiyatro festivallerini bilen biriyim.. Fakat kendime ve Balıkesir Sanat Merkezi Oyuncularına önemli bir deneyim katacağı düşüncesiyle 2000 km yaparak yeni bir heyecana atıldık. Bu heyecanımız Samsunda düzenlenecek olan 2.Hayal Atölyesi Tiyatro Buluşmasıydı. Uzun süren bir yolculuk ve beraberinde gelen yorgunluk olsa da Samsuna ulaştığımızda tiyatronun mesafe tanımayacak bir delilik ve aşk olduğunu gerçekten anlamış olduk. Artık Samsunda da bir evimiz bir kapımız var.. Hayal Atölyesi Tiyatrosu sevgili Eser Akal ve Tiyatro yoldaşları..

Samsunda adımıza dikilen fidan büyüyüp ağaç olduğunda biz yine Samsuna geleceğiz ve ağacın altında, tiyatronun gölgesinde Tiyatronun mesafe tanımadığını yine göstereceğiz..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu