GündemKöşe Yazıları

Tiyatroda Yeni Sezon Yeni Bir Umuttur

Tiyatroda her yeni sezon yeni bir umut, yeniden başlangıçtır aslında.. Alkışlarla geçen sezonun ardından tiyatro emekçileri biraz tatilin tadına varır.

Bazıları ise onu da yapmaz, tiyatro festivallerini, tiyatro kamplarını takip ederek tiyatroyu sıcak tutmaya devam eder. Bir nevi tatilini tiyatro ile geçirir. Bunu böyle geçirenler kamp ve festivallerde edindigi bilgileri kendi tiyatro topluluklarında yeni sezon için uygulamayı düşünürler…

Yeni Sezon öncesi tiyatro ekibinde herkes heyecanlı ve umutludur.Yönetmen önceki sezonda oynanan oyunları ve oyuncuları değerlendirirken, bunlardan dersler çıkararak yeni sezon repertuarını
oluşturmaya başlar. Oyuncu ise yeni sezon öncesi oldukça heyecanlıdır. Aklında yönetmenin ona hangi oyunlarda hangi rolleri biçeceği vardır. Ekipteki bu heyecan yeni sezon hazırlıklarıyla devam eder. Tiyatro Ekipleri kimi zaman yenilenir kimi zaman ise ekiplerde istikrar hakimdir. Uzun süre beraber oynuyan oyuncular bu istikrarın getirdigi başarıyla çıtayı yükseltir ve daha büyük işlere imza atmak ister. Bunu farkeden yönetmen ise hemen adımını atar. Nitelikli seyirci kitlesi için de yeni sezon merak konusudur.. İzleyeceği yeni oyunlar için perdenin açılmasını bekler..

İşte böyle insanı
insana insanla anlatan TİYATRO için de yine insan heyecan duyar ki böyle tatlı bir aşkdır TİYATRO..

2018-2019 Tiyatro Sezonunda başta kendi topluluğumuz BSM OYUNCULARI olmak üzere, tüm tiyatro ekiplerine alkışlarla dolu bir sezon dilerim..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu