GündemDünyadan Haberler

TİYATRO’NUN KALBİ BALIKESİR’DE ATTI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Çat Kapı” adlı komedi oyununu yoğun talep nedeniyle yeniden seyirciyle buluşturdu.

Balıkesirli tiyatro severlerin geçtiğimiz hafta yoğun ilgi gösterdiği Uygur Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen “Çat Kapı” adlı oyun, yoğun istek üzerine yeniden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi tarafından seyirciyle buluşturuldu.

USTA SANATÇI UNUTULMADI

“Çat Kapı”nın ilk iki oyununda baba rolünü canlandıran, ardından rahatsızlanarak oyunu bırakmak zorunda kalan Ümit Yesin’in, oyun sabahı hayatını kaybettiği haberini alan ekip arkadaşları, sahneye Yesin’in fotoğrafıyla çıktılar. Büyük bir çoğunluğumuzun “Çiçek Taksi” ile tanıdığı, “Cennet Mahallesi” ile daha da çok sevdiği usta tiyatro ve dizi oyuncusu Ümit Yesin’in vefatı üzerine ekip arkadaşları adına üzüntülerini dile getiren Somer Karvan “Baba rolünü sevgili Ümit Yesin sergiliyordu. 2 oyun oynadıktan sonra rahatsızlık geçirdi. O zamandan bu güne kadar da tedavi görüyordu bu sabah haberini aldık ki onu kaybetmişiz. Şu anda İstanbul Şehir Tiyatroları’nın tüm sahnelerinde Ümit Yesin için saygı duruşunda bulunuluyor. Sizlerden de ricam 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmamız” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TEMA’YA DESTEK

Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Mitat Yolcu “Bugün üzüntülü bir haber aldık, Türk Tiyatrosu’nun başı sağ olsun. Çok değerli tiyatro ve dizi oyuncusu Ümit Yesin’i kaybettik. Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Şimdiye kadar Türk Tiyatrosu’na olan hizmetlerden dolayı da kendisine teşekkür ediyorum. Ona bir alkış gönderelim. Mekânı cennet olsun” dedi.Yolcu “Birçok seyircimizin ayakta kalması üzerine biz de genel sanat yönetmenimizle görüştük. Ayakta kalanlar için ve yoğun istek üzerine oyuncularımızdan bir daha rica ettik. Sağ olsunlar bizi kırmadılar, geldiler. Teşekkür ediyorum. Bugün sizler adına kendilerine çiçek takdim edecektik. Fakat çiçekler kuruyor, atılıyor. Biz bundan sonra çiçek yerine o çiçeğin parasını TEMA Vakfı’na bağışlıyoruz. Tiyatronun değerli ustası Bilge hanımla arada sohbet ediyoruz. Tiyatronun bir sevda olduğunu hanımefendi sağ olsun bizlere gösterdi. İstanbul’da rahat bir şekilde evinde oturup keyfine bakabilirdi. Onun bu tiyatro aşkı için hepinizden kocaman bir alkış istiyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu