GündemDünyadan HaberlerÖzel Haberler

TİYATROYA ADANMIŞ BİR ÖMÜR

İngilizce Öğretmeni, Tiyatrocu Tamer Çallıoğlu, 40 yıllık meslek yaşamında tiyatroya gönül vererek sayısız öğrenci yetiştirdi. Balıkesir’de tiyatro deyince akla gelen ilk isimlerden olan Çallıoğlu, başarının sırrını MERHABA okurlarıyla paylaştı.

Yıllar önce Zafer Tiyatro Kulübü’nü kuran ve bu kulübü Karesi Temel Lisesi ile devam ettiren öğretmen Tamer Çallıoğlu, 11 yılda 11. oyunu yönetti. Tiyatro sevdasının bitmek tükenmek bilmediğini dile getirdi. Öğrencilerindeki tiyatro sevdasını keşfeden Usta Tiyatrocu Çallıoğlu’ndan tiyatroyu seven gençlere de önemli mesajlar var.

 

 

“HERKES YAPABİLİR YETER Kİ SEVSİN”

Aslında her gencin tiyatroyla uğraşabileceğini söyleyen Usta Tiyatrocu Tamer Çallıoğlu, “Ben burada tiyatro olayını bir eğitimci gözüyle görüyorum. Benimle çalışmaya gelen çocuklar bu işi yapar mı yapmaz mı? Uygun mu değil mi? Diye hiç düşünmem. Önümde kağıt kalem vardır. Sadece adını, soyadını ve sınıfını yazarım. Toplantı olacağı zaman öğrencileri çağırırım. O çocuğu izlediğim ve ne yapacağını bildiğim için ona rolünü veririm. “Ben yapamam” dese bile ona olan inancımı dile getiririm. “Sen yapacaksın, başaracaksın” derim. Başladığımız her oyunu biz bitirdik ve çocuklar sahneye çıktılar. Her oyunumuzu da en güzel biçimde sahneledik” dedi.

“SANAT HAYATA HAZIRLAR”

Tiyatronun gençlere kattığı değeri anlatan Çallıoğlu, “Tiyatro öğrencilerimin vazgeçilmezi oldu. Onlar özverili çalıştılar. Kendilerine inandılar. Bunu büyük bir çalışma ve azimle başardılar. En önemlisi de paylaşmasını öğrendiler.  Ben onları iyi bir sanatçı gibi değil iyi bir insan olarak yetiştirmeye özen gösteriyorum. Gerisi kendiliğinden geliyor. Onların sorumluluk sahibi bireyler olmaları için çalışıyorum. Öğrencilerim sanatı seven esnaf, sanatı seven öğretmen, sanatı seven birer işveren olsunlar. Tiyatroyla uğraşsınlar ya da uğraşmasınlar hayatları boyunca sanatı sevsinler istiyorum. Eğer sanatı severlerse insanlara, çevreye bakışları bile farklı oluyor. Daha hoşgörülü oluyorlar ve sevgi ortaya çıkıyor. Bizim tiyatromuzda en önem verdiğimiz olgu sevgi” ifadelerini kullandı.

“HAYALLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN”

Usta tiyatrocu Tamer Çallıoğlu, “Tiyatroyu seven gençler asla hayallerinden vazgeçmesinler. Bunun ilk adımı olarak okullarındaki tiyatro kulüplerine ya da topluluklarına gitsinler. Oradaki öğretmen arkadaşları sıkıştırsınlar. Oyunlar ortaya çıkarsınlar. Ben okullara bakıyorum. Her okulda tiyatro kulübü var ama oyun ortaya koyamıyorlar.  Bazı okulların yepyeni çok güzel salonları da var. Bu iş gönül işi. Gönüllü ve tiyatroyu seven öğretmenler olması gerekiyor. Eğitsel kolların en zoru da tiyatro. Tiyatro için düzenli ve disiplinli çalışmak gerekiyor. Bu düzenli ve disiplinli çalışmak çocuklara yaşam boyunca çok katkı sağlıyor. Öğrencilerin kendilerine  özgüveni geliyor” dedi.

“HER GENCİN MUTLAKA BİR TUTKUSU OLMALI”

Her gencin mutlaka  bir tutkusu olması gerektiğini belirten Usta Tiyatrocu, öğretmen Tamer Çallıoğlu, “Gençlerin bence muhakkak bir tutkusu olması gerekiyor. Onun adı tiyatro olur, resim olur, müzik olur. O önemli değil. Ben tiyatroyu seçtim ve çok memnunum. Öğrencilerimiz de sevdikleri ve kendilerini mutlu hissettikleri en az bir dal ile uğraşsınlar. Bu onlara çok güzel katkılar sunacak” şeklinde konuştu.  Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu