GündemÇocukça

TİYATROYA GÖNÜL VEREN GENÇLER

Sevgili gençler bugün ‘Çocukça ve Gençlik’ sayfamızda Karesi Temel Lisesi Tiyatro Kulübü’nden öğrenciler yer alıyor. Tiyatro Hocaları Tamer Çallıoğlu öncülüğünde oyunlar sahneleyen gençler, tiyatro sevdalarını anlattılar.

Sahneye çıktıkları andan itibaren bambaşka bir dünyayı gözler önüne seren Karesi Temel Lisesi Tiyatro Kulübü’ndeki gençler, gönül verdikleri tiyatroyu MERHABA’ya anlattılar. Balıkesir’in tanınmış simalarından, başarılı öğretmen Tamer Çallıoğlu, ortaya koyduğu oyunlarla Balıkesir’in kültür, sanat hayatına etki etmeye devam ederken, yetiştirdiği öğrenciler ise bayrağı ileri taşımaya kararlı. Bu güzel sohbete eşlik etmeye hazır mısınız?

Timurhan Erçakır: İlk defa sahneye lise 2’de çıktım. Tiyatroyu çok seviyorum. Tamer (Çallıoğlu Hoca ile birlikte çalışmaya başladık. İki yıldır birlikteyiz.  Geçen sene oyunumuz seyirci karşısına çıkmıştık. Bu sene de son oyunumuzu sergiledik. Üniversiteye gideceğim. Gittiğim üniversitede Tamer Hocamın bana kattıklarıyla beraber çok daha iyi yerlere gelmek istiyorum. Sahneye çıkmak benim çocukluğumdan beri hayalimdi. Tiyatro ile stresimi atıyorum. Tiyatro bana bambaşka kapılar açıyor.

İlgili Makaleler

Beril Dilay Narlı: Benim Tamer Hoca ile birlikte çalıştığım ilk yıl. Oldukça güzel ve keyifliydi.  Tiyatro aslında öğrencilere yüklenen büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluğu gayet iyi bir şekilde yerine getirdiğimi düşünüyorum. Bir şeyi başardığımızda insanlara gösterebiliyoruz.  Küçükken de tiyatro ile uğraşmıştım. Bu benim ikinci oyunum. Tamer hoca ile çalıştığım için de çok mutluyum. Bizim için çok keyifli zamanlardı.

Ramazan Tekin: Benim tiyatrodaki ilk yılım. Tiyatroda ilk senem olduğu için çok heyecanlıydım. Ama bizim en büyük şansımız hocamız. Çünkü Tamer Hocanın büyük bir tecrübesi var. Tiyatroyu da gönülden seviyor. Ayrıca tiyatro eğlenmek için yapılmıyor ama tiyatroyu sevdiğimizde aldığımız dönütler de bir o kadar güzel oluyor. Tiyatroyu gönülden yaparsanız başarı da peşinizden geliyor. Sahneye çıktığımızda ve o alkışı aldığımızda çok mutlu oluyoruz.

Melih Türkoğlu: Tamer hocamızla ilk defa bu sene çalışmaya başladım. Zorlu bir çalışma süreciydi. Ama ilerleyen zamanlarda doğru bir şekilde sistemi oturttuk. İnişler de çıkışlar da oldu ama biz hiç vazgeçmedik. Ekip ruhuyla çalışmaya devam ettik. Sahneye çıktığımızda heyecanlıydık. Ama bu heyecanı da atmasını bildik. Çok güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Sahneye çıktığımızda seyircilerin kalabalıklığını görünce çok mutlu olduk. Tamer hocamızı çok seviyorum. İyi ki onun öğrencileriyiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu