Gündem

 TMMOB 1 Eylül Dünya Barış Gününde Barış Çağrısı Yaptı

 TMMOB 1 Eylül Dünya Barış Gününde Barış Çağrısı Yaptı

 

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici savaş kışkırtıcılığının arttığını söyleyerek barışa ihtiyaç olduğunu söyledi. Dikici 1 Eylül Dünya Barış günü; Bu ülkenin mühendisleri, mimarları, şehir plancıları olarak bizler “yurtta barış, dünyada barış” istiyoruz!” dedi.

 

Nükleer Silah Tehdidi Gölgesi!

Betül Dikici, “Barışın anlam ve önemine en fazla vurgu yapılması gereken günlerden geçiyoruz. Başta Ortadoğu ve Ukrayna olmak üzere dünyanın pek çok yerinde savaş ve çatışmalar artarak devam ederken, dünyanın farklı bölgelerinde de savaş kışkırtıcılığı en üst düzeye çıkmış durumda. Emperyalist güçler, içinden geçtikleri derin krizi, bir kez daha savaş ve saldırganlık politikaları ile aşmaya çalışıyorlar. Yaşanan bu savaşlar, yükseltilen bu savaş çığırtkanlığı, birbirini takip eden nükleer silah tehditleri dünyanın geleceği, çocuklarımızın yarınları üzerinde kara bir gölge gibi durmaktadır.”dedi.

“Barış İstiyoruz”

“Bu ülkenin mühendisleri, mimarları, şehir plancıları olarak bizler, çatışmaların ve silahların sustuğu, komşularıyla barış ve dostluk içinde yaşayan bir ülke istiyoruz. Sınırları içinde yaşayan farklı inançların, kültürlerin, kimliklerin barış içinde kardeşçe yaşayabildiği bir ülke istiyoruz. Bu ülkenin mühendisleri, mimarları, şehir plancıları olarak bizler “yurtta barış, dünyada barış” istiyoruz! Silahın ve şiddetin yarattığı korkuya karşı, barışın umuduna ihtiyacımız var. Eşitlikten, özgürlükten, adaletten yana tüm insanları, barış umudunu büyütmeye çağırıyoruz.1 Eylül Dünya Barış Günümüz kutlu olsun”Haber: Yoldaş Kocaer

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu