GündemTürkiye Gündemi

TMMOB 7. Kadın Kurultayı Sonuç Bildirgesi Açıklandı

TMMOB 7. Kadın Kurultayı Sonuç Bildirgesi Açıklandı

TMMOB 7. Kadın Kurultayı Ankara’da gerçekleşti. 20-21 Kasım 2021 tarihlerinde İMO Teoman Öztürk Toplantı Salonu’nda “Haklarımızdan, Eşitlikten, Adaletten Vazgeçmiyoruz!” temasıyla 173 kadın mühendis, mimar ve şehir plancı delegenin katılımıyla gerçekleştirildi.

YEREL KURULTAYLAR

TMMOB Balıkesir İKK Kadın Çalışma Grubun dan  İnşaat Mühendisi Gülümser Hızal 7.Kadın Kurultayına katılım sağladı. Kurultay öncesinde, Adana, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bursa, Bodrum, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Malatya, Mersin, Muğla, , Şanlı Urfa, Van olmak üzere toplam 17 İKK Kadın Çalışma Grubu tarafından yapılan Yerel Kurultaylarda aşağıda belirtilen konu başlıkları çerçevesinde mimar mühendis ve şehir plancısı kadınların toplumsal ve mesleki sorunları tartışılmış ve merkezi kurultaya taşındı.

KONU BAŞLIKLARI BELİRLENDİ

TMMOB’de Kadın Örgütlülüğü, *TMMOB’li Kadınların Eşitlik Mücadelesi, *Uluslararası Sözleşmeler ve TCK, Pandemi sürecinde şiddet, Pandemi süreci ev içindeki dengeleri nasıl değiştirdi? *İstihdam ve ücretlendirilme konusunda cinsiyet ayrımcılığı ile cinsiyetçi iş tanımlamaları, *Genç öğrenci kadın üyelerin pandemi sürecinde yaşadıkları, İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, *Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’nin sağlanması yönünde yasal haklarımız, *LGBTİ+ bireylerle dayanışma, *Kadın çalışmalarının yereldeki yansımaları, meslek odalarındaki kazanımlar, ilham veren örnek çalışmalar, *Yerel Kurultaylar’da yerellerdeki kadın sorunları üzerinden başlıklar oluşturulması gibi kurultay konu başlıkları belirlendi.

KARARLILIKLA MÜCADELE SÜRECEK

TMMOB Balıkesir İkk Kadın Çalışma Grubu Adına Betül DİKİCİ Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı tarafından yapılan yazılı açıklamada konu başlıklarının  şöyle belirlendiği belirtildi:“Biz TMMOB’li kadınlar, kadın mühendis, mimar ve şehir plancılarının sorunlarının görünür kılınması için, TMMOB ve bağlı odalarında kadın üyelerin dayanışmasının daha güçlü hale getirilmesi ve kadın temsiliyetinin artırılması, eşit temsiliyet hakkının hem yönetim kurullarında, hem iç işleyişlerde görünür kılınmasının hayata geçirilmesi için,Toplumsal cinsiyet eşitliği ve farkındalığının başta TMMOB ve bağlı Odaları olmak üzere tüm toplum kesimlerince içselleştirilmesi için,Meslek ortamının ve demokrasinin olmazsa olmaz güvencesi olan Odalarımıza ve TMMOB’ye sahip çıkmak için,Sosyal adalet için, iş güvencesi için, eşit işe eşit ücret için, fırsat eşitliği için, işsizlik, yoksulluk ve şiddete karşı durmak için, gerici, ırkçı-şoven ve cinsiyetçi eğitime son verilmesi için, kadınlara yönelik sosyal, siyasal ve kültürel alandaki ayrımcılığın kaldırılması için,Kamusal ve özel alanda kadına yönelik şiddetin son bulması için,TMMOB içerisinde kadın örgütlülüğünün güçlenerek devam etmesi kararlılığı içinde olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz.”denildi.Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu