Gündem

TMMOB BALIKESİR İL KOORDİNASYON KURULU 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ’NÜ KUTLADI

TMMOB BALIKESİR İL KOORDİNASYON KURULU 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ’NÜ KUTLADI

 

“BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN EGEMEN OLDUĞU BİR TÜRKİYE VE DÜNYA İSTİYORUZ”

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu,1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle  açıklama yaparak hem Balıkesirlilerin 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutladı hem de tüm dünyada savaşların durdurulması, barışın ve kardeşliğin egemen kılınması çağrısında bulundu.

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,  “ İnsanlık tarihinin en büyük yıkımlarından biri olan 2. Dünya Savaşı’nın başlangıcı olan 1 Eylül 1939’un 81. Yılında, aynı acılar bir daha yaşanmasın diye, savaşlar dursun diye, silahlar sussun diye bir kez daha Dünya Barış Gününü kutluyoruz. Yaşanan onca yıkım ve vahşete rağmen, dünya üzerindeki savaş, çatışma ve şiddet bir türü son bulmuyor. Sınırsız bir sömürü arzusuyla işleyen küresel kapitalist düzen, dünya halklarını birbirine kırdırmaya, kan dökmeye, çatışmaları kışkırtmaya devam ediyor. Başta Ortadoğu ve Afrika olmak üzere dünyanın pek çok bölgesinde emperyalist güçlerin körüklediği savaşlar ve iç çatışmalar yaşanıyor. Sonucu ne olursa olsun kazananı daima emperyalist odaklar, kaybedeni ise yoksul bölge halkları olan bu savaşlardan artık bıktık ve yorulduk. Barışa ve kardeşliğe olan özlemimiz ve ihtiyacımız her geçen gün katlanarak büyüyor. ”ifadelerine yer verildi.

TMMOB Balılkesir İl Koordinasyon Kurulu yapılan açıklamada barışa ve kardeşliğe olan ihtiyacın her geçen gün arttığını vurgulayarak,  “Bu ülkenin mühendisleri, mimarları, şehir plancıları olarak bizler, komşularıyla barış ve dostluk içinde yaşayan bir ülke istiyoruz. Sınırları içinde yaşayan farklı inançların, kültürlerin, kimliklerin barış içinde kardeşçe yaşayabildiği bir ülke istiyoruz. Barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye ve Dünya istiyoruz. Bedeli ne olursa olsun, dün olduğu gibi bundan sonra da barıştan yana tavır almaya, barış mücadelesinin sesi olmaya devam edeceğiz.1 Eylül Dünya Barış Günümüz kutlu olsun.” Diyerek açıklamalarına son verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu