Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

TMMOB, BİLİNÇLİ VE YETKİN MÜHENDİSLİĞE DİKKAT ÇEKTİ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), yayınladığı basın bildirisinde sağlıklı ve güvenli bir inşa süreci için olması gerekenleri anlattı. Bildiride, önceliğin bilinçli ve yetkin mühendisliğin olması gerektiğinin altı çizildi.

 

Son günlerde gündem olan deprem dayanıklı yapılara ilişkin yol şemasını çizmek üzere açıklama yapan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, şu ifadelere yer verdi; “4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanunu ile kurgulanan sistemde, denetim hizmetinin ‘kamusal’ niteliği yok sayılmış ve denetim hizmeti ticarileştirilmiştir Yasa kapsamında, inşa edilen yeni yapıların, istenilen düzeyde, güvenli, sağlıklı ve kaliteli olması sağlanamamıştır.

“CAN VE MAL GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE ATILIYOR”

Deprem güvenli bina yapmanın bu sistemde çok zor olduğuna değinilen açıklama şöyle devam etti; “Ayrıca, teknik kadroların nitelikleri ve yeterlilikleri sorgulanmaksızın yapı denetim sisteminde görev üstlenebilmeleri bir başka sorundur. Yeni bir yapı denetim mekanizmasının hayata geçirilmesi için öneriler sunulan açıklamada yetkin mühendislik vurgusu yapıldı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu