GündemTürkiye Gündemi

TMMOB: “Çevre Mücadelesi Yaşam Mücadelesinin Ayrılmaz Ve En Önemli Parçasıdır!”

TMMOB: “Çevre Mücadelesi Yaşam Mücadelesinin Ayrılmaz Ve En Önemli Parçasıdırlar!”

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu dün Mimarlar Odası bahçesinde 5 Haziran Çevre Günü nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi. İKK adına Mimarlar Odası Başkanı Betül Dikici’nin okuduğu açıklamada, çevreyi anlayan ve koşulsuz koruyan anlayışın hakim olduğu sağlıklı yaşama umudu vurgusu ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutladılar.

YALNIZCA BİR DÜNYAMIZ VAR!

Dikici 5 Haziran Çevre Gününe dair yaptığı açıklamada “Küresel ısınma ve iklim değişikliği somut bir gerçeklik diyen Dikici, “ Ancak ranta dayalı ve sermaye çıkarı öncelikli uygulamalar yüzünden yaşanan iklime dayalı doğal afet ve felaketlerin sorumluluğunu “iklim değişikliği” kavramına yüklemek haksızlık. Bizlerin insanlığa/topluma karşı sorumluluğumuz var. Henüz vakit varken yaşam biçimlerimizi ve çevreyi koruma anlayışımızı gözden geçirmeli ve radikal olarak değiştirmeli ve tek bir dünyamızın olduğunu unutmamalıyız ”ifadelerine yer verdi.

ÇEVREMİZİ KORUMAK İNSANLIĞA OLAN BORCUMUZDUR!

“Mühendis, mimar ve şehir plancıları olarak bizler, teknik-bilimsel bilgiyi ve doğal kaynakları insan yaşamını kolaylaştırmak için kullanan meslek disiplinleriyiz. TMMOB ve bağlı odalar olarak bugüne kadar, doğal hayatı ve ekolojik dengeyi görmezden gelen, halkın geleceğini tehdit eden tüm uygulamalara karşı mücadele ettik. Kimi zaman bilimsel toplantılarla, kimi zaman uzman arkadaşlarımızın hazırladıkları raporlarla, kimi zaman kamuoyuna dönük açıklamalarla, kimi zaman da açtığımız davalarla ve ayrıca yürüttüğümüz kampanyalarla tavrımızı en net şekilde ifade ettik.”

MÜCADELEYİ SÜRDÜRMEKTE KARARLIYIZ

“TMMOB Balıkesir İKK olarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde; nitelikli, sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması; yaşam değerlerimizin, tarihi, doğal ve kültürel çevremizin korunması amacıyla verdiğimiz mücadeleye devam etmekte kararlı olduğumuzu vurguluyoruz. Ülkemize, halkımıza, mesleğimize, doğaya, çevreye ve ayrıca insanlığın geleceğine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sağlıklı ve Nitelikli Çevrede Yaşama Hakkı” Mücadelesini Sürdürmekte Kararlıyız.5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün bu dünyanın kimsenin özel mülkiyeti olmadığını anlama, çevremizin gelecek nesillerin bir emaneti olduğunu anımsama ve ayrıca bu emanete sahip çıkma günü olması umuduyla” Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu