Görüntülü Haberler

TMMOB “DEPREM İÇİN BİLİMSEL VE TEKNİK GEREKLİLİK”

İzmir Depremi TMMOB İlk Gözlem Raporu paylaşıldı. Bilimsel teknik gereklilik üzerinde durulan raporda “Deprem bir doğa olayı. Bir doğa olayını engelleyemeyiz ama gerekli önlemleri alırsak vereceği zararı vereceği hasarları yaratacağı rant kayıplarını en aza indirgeyebiliriz.” denildi.

“Deprem Gözlemleri”

 

İzmir Depremi TMMOB İlk Gözlem Raporu paylaşıldı. TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu Tarafından Balıkesir İnşaat Mühendisleri Odasında mühendislerin katılımıyla İzmir Depremine dair gözlem raporu sunuldu. İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası TMMOB İzmir Depremi İlk Gözlem Raporu kamuoyu ile paylaşıldı. Ön rapor TMMOB yönetim kurulu başkanı Emin Koramaz ve beraberindeki heyetin katılımıyla İzmir’de paylaşılırken, Balıkesir İnşaat Mühendisleri Odasında dün yapılan basın toplantısı ile kurul raporunu birkez daha yineledi.

 

“Bilimsel Teknik Gereklilik”

 

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu olarak yapılan açıklamada, “ İzmir halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz denildi. Kurulun açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Depreme hazırlıklı olmamız gerekirken, her deprem sonrasında büyük acılarla büyük maddi kayıplarla karşı karşıya geliyoruz. Deneyimlerimizden, yaşadıklarımızdan, hepimizin içerisinde bulunduğu yapıların depreme güvenlikli olup olmadığını bilmiyoruz çünkü depreme karşı hazırlıklı olmak sağlıklı güvenlikli yapılarda yaşamak ve bireysel olanaklarımızla alacağımız önlemlerle sınırlı değildir. Depremin yol açtığı hasarı zararı en aza indirgemenin yolu bilimsel teknik gerekliliklerin tüm kriterlerini harfiyen yerine getirmekle mümkündür.”

 

“Depremin Öncesi Ve Sonrası”

 

“Deprem bir doğa olayı. Bir doğa olayını engelleyemeyiz ama gerekli önlemleri alırsak vereceği zararı vereceği hasarları yaratacağı rant kayıplarını en aza indirgeyebiliriz. Deprem ve benzeri afetlerin açacağı zararları en aza indirgemenin bir tek yolu vardır. Yer seçiminden başlayarak, içinde yaşadığımız binaların hasarların inşa ve denetim süreçlerinde kamusal denetimin mutlaka sağlanılması deprem öncesi deprem esnası ve sonrası yapılacakların planlanması ve bu planların gereklerinin harfiyen yerine getirilmesidir. Sağlıklı güvenlikli yapılarda yaşam hakkı en temel insan haklarından birisidir. Bu nedenle deprem ve benzeri afetlerin yol açacağı zararları hasarları en aza indirmek devletin asli görevlerinden birisidir ”denildi.

 

Balıkesir’deki Mimar Ve Mühendisler Deprem Gerçeğine Dikkat Çekti

 

Deprem ve benzer afetleri en aza indirmek için alınacak tedbirlerin her halkasının bir bütün olarak gerekliliklerin yerine getirilmesi gerektiğini belirten Balıkesir’deki Mühendisler, Deprem öncesi deprem esnası ve sonrası yapılacaklardan herhangi birisinde bir aksaklık olmasının bu tür acı sonuçların yaşanmasının temel nedeni olduğunun altını çizdiler. Kurul raporunda “Deprem ve benzeri afetlere hazırlık, bir devlet politikasının kararlı bir şekilde uygulanacak devlet politikasını zorunlu kılmaktadır ”denilerek deprem gerçeğinin önemine dikkat çektiler.

 

Mimar Ve Mühendisler’den Gözlem Raporu

 

İnşaat Mühendisleri Odasında yapılan basın toplantısına; TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Balıkesir Şube Başkanı Gürkan Özcan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Balıkesir Şube Başkanı İbrahim Akbıyık, TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilcilik Başkanı Bilal Barsbey, TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası Balıkesir Temsilcilik Başkanı Saim Tosun, TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Jeoloji Mühendisi Kemal Yenigün katıldı.Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu