Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Betona Su Katmak İsteyen Öğrencilerin Darp Edilmesini Kınadı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odasından Açıklama

 

TMMOB. İnşaat Mühendisleri Odası yönetim kurulu, Hafta başında Uşak’ta yapı denetim kontrol elemanı inşaat mühendisi ile stajyer öğrencinin betona su katmasını engelledikleri için işçiler tarafından darp edildiğini ifade etti.

 

TMMOB İMO bu olayı şiddetle kınadıklarını bildiren bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu alt başlıklar yer aldı;

 

‘’İŞÇİLİK HATALARI SONUCU ONLARCA KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR’’

‘‘Depremin üzerinden henüz bir ay geçmişken yaşanan bu olay hala bir ders çıkarılmadığını göstermektedir. Hiçbir sorumluluğu olmayan bir kişinin bu kadar önemli konuda karar veren kişiye engel olması, söz dinlememesi mazur görülemez. Yaptığı işin önemini bilmeden yapılan işçilik hataları sonucu bir binada onlarca kişi hayatını kaybediyor’’.

 

‘’KALİTELİ MALZEME ŞANTİYE ŞEFİNİN SORUMLULUĞUNDA’’

‘’Usta eğitimlerinin gerçek manada yapılması ve yapılan işlere imzalarını atarak sorumluluk almaları sağlanmalıdır. Bir yapı imal edilirken projeye uygun olması, kullanılan yapı malzemelerinin kaliteli olarak kullanılması inşaatın başında duran şantiye şefinin sorumluluğundadır. Yapı denetim firmaları da inşaata kontrole gittiğinde şantiye şefi ile muhatap olmalıdır’’.

 

‘’ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİ İSTİHDAMI’’

‘’Yapıları teslim ve satın alacak kişiler inşaatlarında şantiye şefinin imalat sırasında bulunup bulunmadığını sorgulamalıdır. Menfur olayın bir daha tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınılması kaçınılmazdır. Bu durum şantiyelere tahsis edilecek özel güvenlik personelini istihdam edilecek derece de de önemlidir’’.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu