Gündem

TMMOB İş Ağlığı Ve Güvenliğine Dikkat Çekti

TMMOB İş Ağlığı Ve Güvenliğine Dikkat Çekti

TMMOB BALIKESİR İKK Sekreteri Mimarlar Odası Başkanı Betül Dikici İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasında yazılı bir açıklama yayınladı.

İş yerinde araç-gereç, makine, kimyasal madde, sıcak, soğuk, gürültü, titreşim, radyasyon, aydınlatma, ergonomi gibi fiziksel faktörler, çalışan sağlığını etkiliyor diyen Dikici, bu tehlikeler sonucunda, iş kazaları ve meslek hastalıkları yaşıyorlar. Günümüz koşullarında, yukarıda sayılan bu faktörlere, COVID-19 salgını da eklenmiş, yeterli önlem alınmadan, gerekli sosyal mesafe kuralları gözetilmeden, uygun olmayan koşullarda çalıştırılan işçilerin hayatları tehlikeye atılıyor” dediler.

İş Kazası

Açıklamada , “Sanayileşme ve kalkınmanın bedeli, hiçbir zaman, iyi eğitilmemiş, yeterli derecede beslenemeyen, iş kazaları ve meslek hastalıklarından gereği gibi korunamayan, işini kaybetme korkusu yaşayan, örgütlenmeleri engellenen, sosyal güvenliğinden endişe eden bireyler yaratmak; kısaca insanın refahı, mutluluğu, sağlığı ve güvenliğinden ödün vermek olmamalıdır. Ülkemizde her gün iş kazası sonucu dört kişi hayatını kaybetmektedir. Yapılan araştırmalara göre iş kazalarının yüzde %98’i önlenebilirdir. Ancak, buna rağmen gerekli önlemler alınmadığı için her yıl iş kazaları ve meslek hastalıklarından dolayı maalesef birçok insan hayatını kaybetmektedir ”dediler.

“Salgını Durdurun”

“İş yerlerinde “Önce İnsan, Önce Sağlık, Önce İş Güvenliği” anlayışı ile hareket edilerek, tüm süreçlerde birinci önceliğin İSG’ye verilerek, bu bilincin oluşturulması mutlaka sağlanmalıdır. Çalışma yaşamının iyileştirilmesi ve iş barışının sağlanması için, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi elzemdir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu