GündemTürkiye Gündemi

TMMOB Mimarlar Odası Başkanı Dikici: “Hukuksuz Karar Ve Uygulamaları Reddediyoruz !”

TMMOB Mimarlar Odası Başkanı Dikici: “Hukuksuz Karar Ve Uygulamaları Reddediyoruz !”

 

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici haksız kazanç ile yağma ve talan odaklı politikaların önünde engel olarak görüldüklerini belirterek verdikleri mücadele ve meslek kuruluşlarının hedef alındığını söyledi.

 

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici yaptığı yazılı açıklamada gezi davalarında yaşanan süreçlere ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı.

“Tezcan Karakuş Hakkında Açılan Soruşturma Hukuksuz”

“Gezi Davalarında yargının verdiği beraat kararlarının; devletin tepesinden verilen talimatlarla hukuksuz ve dayanaktan yoksun bir şekilde bozulmasıyla yeniden başlayan süreçte Gezi Parkında imar planlarına ve yargı kararlarına aykırı olarak başlatılan inşaat çalışmalarına karşı çıkan meslek odalarının temsilcileri, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek Mimar Mücella Yapıcı, Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi önceki başkanı Tayfun Kahraman hapis cezası verilerek tutuklanmıştı. Bu kez Oda Çalışma Programı çerçevesinde, kamu yararı ve meslek ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını kararlılıkla yürüten;  sağlıksız ve düzensiz kentleşmeye yol açacak plan ve uygulamalara karşı çıkan; kentli haklarını savunan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından hukuksuz biçimde soruşturma açılmıştır.”dedi.

Karakuş Memuriyetten Çıkarıldı

“Danıştay 1. Dairesi tarafından soruşturma izninin iptal edilmesine karşın Danıştay kararını yok sayan İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nun 6 Eylül 2022 tarihinde aldığı hukuksuz kararla Tezcan Karakuş Candan memuriyetten çıkarılmıştır. İktidarın  haksız kazanç, talan ve sermaye politikaları doğrultusunda gündeme gelen Atatürk Orman Çiftliği’nin, ODTÜ ormanının, Saraçoğlu Mahallesi’nin yapılaşmaya açılmasına karşı; sermayeye kazanç sağlayan TOGO Kulelerine karşı mücadele eden Ankara Şube Başkanımız; mesleki ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirdiği için cezalandırılmakta ve Meslek Odalarına gözdağı verilmektedir.”

Hukuksuz ve Hak Gaspı Karşısında Mücadelemiz Sürecek

“Mimarlar Odası olarak baskılara boyun eğmeyeceğimizi; mesleğimiz, kentlerimiz ve ülkemiz için onurlu yürüyüşümüzün yükselerek devam edeceğini vurguluyor; kamu görevi yürüten meslektaşlarımızın ve yöneticilerimizin; tutuklama, baskı, istifaya zorlama, görevden uzaklaştırma, ihraç gibi yöntemlerle yürütülen cezalandırma ve itibarsızlaştırılma kararlarını kınıyor ve reddediyoruz. Toplumun nitelikli mesleki hizmetlere erişiminin güvencesi olan Mimarlar Odamız  her türlü hukuksuzluk ve hak gaspı karşısında, kamu ve toplum yararına çalışmalarımızı, demokrasi ve hukuk mücadelemizi sürdürmekte kararlı olduğumuzu bir kez daha değerli kamuoyumuza saygı ile duyuruyoruz.” Haber: Yoldaş Kocaer

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu