Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

TMMOB Mimarlar Odasından Açıklama

.TMMOB Mimarlar Odasından Açıklama ,TMMOB Balıkesir Mimarlar Odası TBMM kuruluşunun 103.yıl dönümüne ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

 

TMMOB Mimarlar Odasından Açıklama

1 44

  • Açıklamada TMMOB Balıkesir; ‘’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, egemenliğin kayıtsız şartsız ulusun olduğu bir yönetim anlayışı ile kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 103. Yıldönümünü kutluyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

 

”EKONOMİK SİYASAL ALANDA TBMM”

Dahası TMMOB Mimarlar Odası: ”TBMM’nin 103. Kuruluş Yıldönümü” ‘’Ekonomik, toplumsal ve siyasal her alanda kriz koşullarının yaşandığı ülkemizde şunları görüyoruz. Halkın iradesi olan yasama yetkisi vardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden alınarak kurulan bütün siyasi yetkilerin bir kişide toplandığı rejim ile birlikte hukukun evrensel ilkeleri ve uygarlığımızın ulaştığı düzey bakımından kabul edilemez koşullar ortaya çıktı’’.

 

Ayrıca Açıklamada TMMOB

Öte yandan ‘’Cumhuriyetin eğitim, bilim, kültür, sanat, kentleşme ve diğer pek çok alandaki birikim… Kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik uygarlaşma karşıtı uygulamalar artıyor. Eşitsizlik ve adaletsizlik yükselmekte. Salgın hastalık, deprem gibi afetlerle yaşam koşulları giderek ağırlaşmaktadır’’.

  • Dahası Kamu denetimini, sağlıklı ve güvenli çevrelerde insan onuruna yakışır bir yaşam hakkını yok sayan politikalar nedeniyle yurttaşlarımız afetler karşısında güvencesiz kaldı. Ülkemizde bugüne kadar pek çok yurttaşımız depremlerde hayatını kaybetmiş ve kaybetmeye devam ediyor.
  • 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin ardından; bilimsel şehircilik ilkelerine aykırı, nitelikli mimarlık hizmetlerinden yoksun üretilmiş yaşam çevrelerinde toplumsal eşitsizlik arttı.
  • Özellikle çocuklarımızın eğitim ve öğrenim hakkı başta olmak üzere. Barınma, vs gibi temel haklara erişimi zorlaşmıştır.

Ayrıca Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıldönümünü karşılamaya hazırlandığımız bu dönemde. Laik demokratik parlamenter sistemin bütün kurum ve kurallarıyla yeniden işler hale getirilmesi. Eşitlik, temel hak ve özgürlükler, demokrasi, insancıl ve onurlu bir yaşam hakkı talepleriyle bağımsız. Eşitlikçi ve özgürlükçü Cumhuriyet mücadelesinin yükseltilmesi tarihsel bir sorumluluktur.

‘’Mimarlar Odası olarak; tarihsel, bilimsel ve kültürel gelişimin durdurulamayacağı. Çağdaşlaşma sürecinin geriye döndürülemeyeceği bilinci ve umuduyla…

Ayrıca Meslektaşlarımızın ve bütün yurttaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz’’.

 

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu