Gündem

TMMOB: Mühendis Mimar Ve Şehir Plancılarına Hakettiği Ücret Verilmeli

TMMOB: Mühendis Mimar Ve Şehir Plancılarına Hakettiği Ücret Verilmeli

TMMOB Balıkesir İKK Sekreteri. Balıkesir Mimarlar Odası Başkanı Betül Dikici Kamuda çalışan meslektaşlarının maaş, özlük ve ek gösterge taleplerine ilişkin basın açıklaması yaptı.

‘’KAMUDA ÇALIŞAN MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCISI ÜCRETLERİ İYİLEŞTİRİLMELİ ‘’

Dikici yaptığı yazılı açıklamada  Kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının özel bir önemi bulunduğunu söyledi.

Dikici ‘’Emekli meslektaşlarımızın yaşam koşulları iyileştirilmeli’’

Kamu emekçilerinin maaşları açlık ve yoksulluk sınırları gözetilerek, insanca yaşanacak bir düzeye yükseltilmelidir diyen Dikici ’ Kamuda teknik hizmetler sınıfında yer alan mühendis, mimar ve şehir plancıları ile ilgili : ‘’ Devlet Memurları Kanunu’nun 43. Maddesinde tanımlanan ek göstergeleri derecelere göre farklılık göstermektedir. Kanunun eki niteliğindeki l Sayılı Cetvelin II, Teknik Hizmetler sınıfı kapsamında bulunan söz konusu kamu görevlisi meslektaşlarımız “850 – 3600” rakamları arasında ek gösterge almaktadır. Mühendis, mimar ve şehir plancılarının aldıkları ek gösterge diğer meslek sınıflarına göre oldukça düşük kaldığı gibi emeklilik aylıklarını da etkilemesi nedeniyle maaşlarının düşük belirlenmesine neden olmaktadır. Kamu emekçilerinin maaşları açlık ve yoksulluk sınırları gözetilerek, insanca yaşanacak bir düzeye yükseltilmelidir’ ’dedi.

Çözüm istiyoruz

Dikici: ‘’Kamuda teknik hizmetler sınıfında yer alan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ek göstergeleri ayrımsız, en düşük 4800 en yüksek 6400 olacak şekilde yükseltilmelidir. Mühendis, mimar, şehir plancılarının %130 ile %150 olan “Ek Ödeme” oranları, %180 ile yüzde %200 seviyesine yükseltilmelidir. Teknik Hizmetler Sınıfı kapsamında “Özel hizmet tazminatları” bölümünde belirlenen tavan oran %160’dan %215-%260’a yükseltilmeli ve bu oran emekli aylık ücretlerine yansıtılmalıdır Emekli meslektaşlarımızın yaşam koşulları iyileştirilmeli, 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununa ek madde eklenerek maaşlara her ay ilave bir ödeme sağlanmalıdır. Emeğimize, mesleğimize, haklarımıza sahip çıkıyor, sorunlarımıza çözüm istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu