Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

TMMOB ÖRGÜTLÜLÜĞÜ 68 YAŞINDA

TMMOB ÖRGÜTLÜLÜĞÜ 68 YAŞINDA

 

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği İl Koordinasyon Kurulu, Makina Mühendisleri Odasında Basın Açıklaması ve Mühendis ve Mimarlar Buluşmasını gerçekleştirdi.

 

Mühendislik ve Mimarlık Haftası Kutlamaları Başladı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 68 yaşında. Birliğin 68. yaşı ve Mühendislik, Mimarlık Haftası kutlanıyor. Konuyla ilgili TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu adına yapılan açıklamada, Amasra’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 41 madencinin acısıyla Birliğin 68.yılınını idrak ettiği belirtildi. Açıklamada, “ TMMOB olarak bu facianın unutturulmasına, üzerinin örtülmesine izin veremeyeceğiz. Sorumluların yargı önünde hesap vermesi için elimizden geleni yapacağız ”denildi.

 

En Büyük Mesleki ve Demokratik Kitle Örgütü

Birliğin kuruluş kongresi 18-21 Ekim 1954 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşti. Birlik bünyesinde kurulundan 10 meslek odası ile başlayan yolculuk, bugün 24 Oda ve bu Odalara bağlı 226 Şube ve 50 İl/İlçe Koordinasyon Kurulu ile  devam ediyor. 110 farklı mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı disiplininden 630 binin üzerinde mimar ve mühendisin üye olduğu TMMOB en büyük mesleki demokratik kitle örgütlerinden birisi oldu.

 

“TMMOB Sorunların Çözümü İçin Mücadele Ediyor”

 

Açıklamanın devamında da şu ifadeler yer aldı;

“TMMOB, meslektaşlarımızın bu sorunlarının derhal çözülmesi, ekonomik krizin emek yanlısı bir programla aşılması, üreten-sanayileşen-kalkınan bir Türkiye’nin yaratılması için mücadele etmektedir. Ayrıca, halkın iyi ve güvenli mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı hizmeti alması için mücadele etmektedir. TMMOB, yaratıcı fikirlerin, aklın ve teknolojinin gelişmesi, öne çıkması ve toplumsal yaşamı kolaylaştırması için mücadele etmektedir. TMMOB, mesleğimizin gelişmesi, meslektaşlarımızın korunması için mücadele etmektedir. Bu mücadelemizden asla geri adım atmayacağız!”

Mimarlar Odasi 96 Yil

Yaşasın Örgütlülük ve Mücadele…

“TMMOB kuruluşunun 68. yılında da karanlığa karşı aydınlığı, savaşa karşı barışı, dinci gericiliğe karşı laikliği, faşizme karşı özgürlükleri, ırkçılığa karşı eşitliği, linç kültürüne karşı bir arada yaşamı, rant ve sömürüye karşı emeği, yağma düzenine karşı kamusallığı, emperyalizme karşı bağımsızlığı savunmaya devam etmektedir. Aradan geçen her yılda, üreterek büyüyen, paylaşarak gelişen bir ülkede insanca ve barış içinde yaşamaya olan inancımız ve kararlılığımız daha da artmaktadır. Odalarımızı ve TMMOB’yi savunmaya, büyütmeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz. Yaşasın TMMOB Örgütlülüğü, Yaşasın Mücadelemiz!”

Haber: Serap Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu