Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

TMMOB’den Açıklama Geldi

TMMOB Balıkesir İKK seçimlere ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, 28 Mayıs seçimlerinde “sandıkları koruyun” dedi. Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek. Ayrıca, Cumhuriyetin ikinci yüzyılının kaderini de belirleyecek  seçimler için yeniden sandık başında olunacak.

 

 

TMMOB’den Açıklama Geldi… Açıklamada; “Seçim öncesi koşulların adil olmadığını. Beraberinde, kamu kaynakları ve gücünün iktidardan yana kullanıldığı antidemokratik bir seçim sürecinin yaşandığını da görmekteyiz. Beraberinde, seçimlerin adil biçimde yürütülebilmesinin, halk iradesinin sonuçlara yansıyabilmesinin tek güvencesi de halkın sandıklara sahip çıkmasıdır” dedi.

Demokrasiye Saygı
  • Yurttaşlarımızın demokratik iradesine saygı duyulduğu güzel günler ve gelecek için. Beraberinde, meslek kuruluşları ile toplumsal örgütlenmelerin iktidarlardan bağımsız özerklikleri için. Devamında Meslek Odalarının, kamusal hizmet ve kamusal denetim işlevlerinin güçlendirilmesi için. Dahası güvenli, güvenceli çalışma ortamlarının sağlandığı ve kötü çalışma koşullarının düzeltildiği yarınlar için. Bunun yanında, işsizliği azaltmak, atama ve işe alımlarda ayrımcılığa dur demek için. Bununla beraberi, kamucu, güvenceli, toplum sağlığını önceleyen nitelikli bir sağlık sisteminin kurulması ve yurttaşların sağlık hakkını engelleyen tüm uygulamalara son verilmesi için.
Gelecek İçin
  • Kadınların ve çocukların üzerindeki sömürü ve saldırıların tüm boyutlarıyla yok edildiği. Dahası, kadın ve çocuk haklarına özenle sahip çıkılacak hukuksal ve toplumsal ortam için.
  • Gençlerimizin geleceksiz kaygısıyla yurt dışına gitmediği. Beraberinde, barınma yokluğundan tarikatlara, cemaatlere teslim olmadıkları günler için. Dahası, Yerüstü ve yer altı kaynaklarımızın yağmalanmaması, doğanın ve geleceğimizin tahrip edilmemesi için, Salgınlarda, depremlerde yüzbinlerce insanımızı kaybetmemek için.
Yargı Bağımsızlığı
  • Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitiminin çağın gereklerine uygun bilimsel niteliğe ulaşması için. Bunun yanında Özgür, özerk ve bilim üreten üniversiteler için, Cemaat, tarikat ve çeteler gibi hukuk dışı yapıların ve siyasal odakların yargıyı yönlendirmeye yönelik girişimleri engellemek için, yargı bağımsızlığı için.
Baskıcı Politikalar

Basın üzerinde yaratılan baskıcı politikalara son vermek için, İnsan hakları ihlallerinin olmadığı yarınlar için.

  • Bilim ve teknik için. Tüm meslektaşlarımızı 28 Mayıs 2023 Pazar Günü oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya çağırıyoruz. Emek bizim, oy bizim, gelecek hepimizin!

Haber: Muhammed Can Akyürek

…TMMOB’den Açıklama Geldi..

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu