Gündemİlçe Haberleri

TMMOB’den Gezi Hükümlülerine Destek

TMMOB’den Gezi hükümlülerine destek. TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu bir açıklama yaptı.

TMMOB’den Gezi hükümlülerine destek. Açıklama Mimarlar Odası bahçesinde gerçekleşti. Açıklama gezi direnişi ve hüküm giyenlere ilişkin gerçekleşti.

 

5 Yıldır Tutuklula

TMMOB İl Koordinasyonu açıklamasında, gezi direnişinin önemli bir halk hareketi olduğunu yineledi. Cezaevinde bulunan Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman Can Atalay ve Osman Kavala 5 yıldır tutuklu. Ayrıca açıklamalarında TMMOB, iktidarın toplumsal muhalefeti cezalandırdığını iddia etti. “Siyasi iktidar hukuku, kendi gelecek planı önündeki engelleri ortadan kaldırmanın bir aracı olarak kullanmaktadır ”dedi.

“Meslektaşlarımız Yüz akımız”

 

TMMOB, “Meslektaşlarımız, arkadaşlarımız suç işledikleri için değil, halkın çıkarlarını savundukları için, Taksim Meydanı’na ve Gezi Parkı’na sahip çıktıkları için, iktidarın rant projelerine karşı çıktıkları için, ayrıca mesleki sorumluluklarının gereğini yerine getirdikleri için cezaevindeler. Gezi Direnişi nasıl ki bu ülkenin yüz akı ve onurlu tarihinin bir parçasıysa, Gezi Davası’nda tutuklanan arkadaşlarımız da bizim yüz akımız ve onurlu tarihimizin bir parçasıdır” ifadelerine yer verdi.

 

Fgghdg

“Gezi Davası Hukuki Değil Siyasi”

 

Açıklamada ayrıca, “Gezi Davası, ülkemizdeki diğer pek çok örneği gibi hukuki değil, siyasi bir davadır. Gezi Davası’nda verilen mahkumiyet kararları, siyaseten verilmiş kararlardır. Bu kararların hükmü de, siyasi iktidarın ömrü kadardır. İnanıyoruz ki 14 Mayıs’tan sonra bu ülkede adaletin yeniden işlemeye başlayacak. Yargı organları iktidarın talimatlarına göre değil hukuka göre karar vermeye başlayacak. Ve arkadaşlarımız özgürlüklerine yeniden kavuşacak. İnanıyoruz ki yirmi gün sonra bambaşka bir ülkeye uyanacağız. Tüm dostlarımızla, özgürce, umutlu bir geleceği hep birlikte kuracağız. Gezi Onurumuzdur ve hep birlikte kazanacağız” denildi.

Haber: Serap Acar

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu