GündemEğitimEkonomiTürkiye Gündemi

TOBB Eğitime Katkı Sağlıyor

TOBB Eğitime Katkı Sağlıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü sayesinde, 154 ilçeye 154 yeni okul kazandırılacağı açıklandı.

81 ile 81 okul kampanyasında son noktaya gelen TOBB, eğitimde yeni bir projeye imza attı. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve toplam 365 Oda – Borsa Başkanı’nın hazır bulunduğu imza törenine Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula ve Meclis Başkanı Okan Telaşeli katıldı.

“Toplam yatırım ve destek 587 milyona ulaştı”

BTO’dan yapılan açıklamada, “Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak eğitime yönelik yaptıkları toplam yatırım ve desteklerin toplam hacminin 3 milyar 587 milyon liraya ulaştığını ifade etti. 81 İl’de 81 okul projemizin sonuna geliyoruz. Ama burada durmuyoruz, yeni ve daha büyük bir işe şimdi girişiyoruz. 154 ilçede 154 yeni okul için harekete geçiyoruz. Odalarımızın ve Borsalarımızın faaliyet gösterdiği 154 ilçemize daha, yeni okullar kazandırıyoruz. İlçelerimize, hayırlı ve uğurlu olsun” denildi.

 “307 okulun hayata geçmesine öncülük ettik”

BTO Başkanı Rahmi Kula, şu açıklamalarda bulundu; “Söz konusu protokol ile TOBB, 26 ilk-orta okul, 67 lise, 11 fakülte, 21 öğrenci yurdu, 13 kapalı spor salonu, 6 atölye ve laboratuvar benzeri tesis, 1 üniversite, yurt dışında yapılan 8 okul olmak üzere 153 okul ve yeni yapılacak 154 okul ile toplamda 307 okulun hayata geçirilmesine öncülük etti. İlimizde de Tobb Zağnospaşa Ortaokulu tamamlanmış ve eğitim öğretime kazandırılmıştır. Tamamlanmak üzere 81 İle 81 Okul projesi için,  Geçen Başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyor, yeni proje olan 154 İlçeye 154 okul pojesinin hayırlı olmasını diliyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu