GündemDünyadan Haberler

Tokyo’daki Helal Market’e Yoğun İlgi

Tokyo’daki Helal Market’e Yoğun İlgi: Japonya’daki Tokyo Camii bünyesinde hizmet veren Helal Market, ülkedeki Müslümanlardan yoğun ilgi görüyor. Sertifikalı helal ürünlerin satıldığı market, Müslümanların yanı sıra vatandaşların da uğrak noktası oldu.

 

Tokyo’daki Helal Market’e Yoğun İlgi

Helal Markette Yoğun İlgi

Japonya’daki Tokyo Camii ve Diyanet Türk Kültür Merkezi bünyesinde bulunan Helal Market, dev metropol ve çevresinde yaşayan Müslümanlardan yoğun ilgi görüyor. Helal ürünlere ulaşımın kısıtlı olduğu ülkede her gün yüzlerce Müslüman, Helal Market’ten ihtiyaçlarını karşılıyor. Et ve süt ürünlerinden atıştırmalıklara, unlu mamullerden içeceklere kadar farklı Müslüman coğrafyalarından ürünleri müşterilerine sunan Helal Market japonları ağırlıyor.

“Helal gıda ihtiyacını karşılıyoruz”

Tokyo Camii ve Diyanet Türk Kültür Merkezi Başkanı Muhammed Raşit Alas, marketin 2019 yılında hizmete girdiğini söyledi. Alas, “Helal marketimizde başta Türk ürünleri olmak üzere  birçok ülkenin ürünleri bulunmakta. Tokyo’da yaşayan Müslüman kardeşlerimiz helal gıda ihtiyaçlarını en güzel şekilde, buradan temin ediyorlar” dedi.

Dahası Alas, “Japonya’nın en kuzeyindeki Hokkaido’dan en güneyindeki Okinawa’ya kadar.  Web adresimizden online olarak da alışveriş yapmaktalar” dedi. Ayrıca Birçok ülkeden gelen ürünü stoklarda bulundurmaları sebebiyle Japonlardan da yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.  Dahası Alas, marketten elde edilen tüm gelirin Tokyo Camii. Ayrıca Diyanet Türk Kültür Merkezi’nin ihtiyaçları ve faaliyetleri için kullanıldığını vurguladı.

 

“Helal gıdaya ulaşım açısından önemli”

Öte yandan Marketin helal gıdaya ulaşım sağlamasının kendileri adına önemli olduğunu ifade eden Selimhan Kılıç ise marketin cami bünyesinde olması nedeniyle namazdan sonra ihtiyaçlarını karşılama imkanı bulduklarını söyledi. Dahası Kılıç, “En çok Türkiye’den gelen zeytin, peynir ve çay, bunları kolay kolay bulamıyorduk” dedi. Ayrıca bu ürünlere şu anda kolaylıkla ulaşabildiklerini dile getirdi.

“Helal et, zeytinyağı ve Türk salçası gibi ürünler için geliyorum”

Ayrıca İsveçli Müslüman David Lunden de helal olmayan hayvansal gıdaları içermeyen ve jelatin bulundurmayan ürünler için Helal Market’i tercih ettiğini belirtti. Lunden, “Helal et, atıştırmalıklar gibi birçok ürüne burada kolayca ulaşabilirsiniz. Ben de buraya genelde helal et, zeytinyağı ve Türk salçası gibi ürünler için geliyorum” dedi. Ayrıca Japonya vatandaşı Ryoko Osawa ise Helal Market’i uzun zamandır ziyaret ettiğini ifade etti. Hem de ilk geldiğinde ürün çeşitliliği karşısında şaşırdığını ifade etti.

Gazetemerhaba

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu