Gündem

Tolga Tosun “Büyükşehir Belediyesi İle Konut İçin İşbirliğine Açığız”

Tolga Tosun “Büyükşehir Belediyesi İle Konut İçin İşbirliğine Açığız”

 

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma’da yapılması planlanan 1100 adet konut için 91.000 metrekarelik alanı hazineye devretti. Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Planlar hazır olduğunda nüfus yoğunluğunun artacağı, sarı lekelerde olan belediye mülklerinin, arazilerinin değerleneceğini belirtti. Tosun, “İşbirliğine açığız” dedi.

 

Img 9884

 

 YAŞANAN SIKINTILAR GÖRÜŞÜLDÜ

Belediye Başkanı Tolga Tosun, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle, bütün partilerin Meclis Üyelerinin bir araya geldiği bir toplantı düzenledi. Düzenlenen toplantıda Toplu Konut İdaresi tarafından ilçeye kazandırılması planlanan bin 100 konutluk proje alanı sıkıntısı tartışıldı.

KONUT SIKINTISI SÖZ KONUSU

Bandırma Belediye Başkanı  Tolga Tosun; alt ve orta gelirlinin ev sahibi olmasının zorlaştığını söylediği konuşmasında   ” İfade edildiği gibi şu anda tek bir yer var. O’da Bandırma Belediyesine ait. Bandırma’da konut ile ilgili ciddi bir sorun yaşanıyor. Konutlarda mevcut maliyetlerin artış oranı nedeniyle alt gelirli olan vatandaşlarımızın ev sahibi olmasının neredeyse imkansız olduğu dönemleri yaşıyoruz. “dedi.

TOSUN ARSA HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Belediye Başkanı Tosun alt ve orta gelir grubunun konut sahibi olabilmesi için Bandırma Belediyesinin arazisi ile ilgili bir tasarruf etmesinin söz konusu olduğunu belirtti.  91.000 metrekarelik bir arsanın belediyeye tahsisli olduğunu hatırlattı. Arsanın  Mevcut TOKİ’lerin arka tarafında bulunduğunu söyledi. Arsa ile ilgili bilgi veren Tolga Tosun, “ Tabi bu arsa 2011 senesinde çet raporları alındıktan sonra Bandırma Belediyesine tahsisi gerçekleştirilmişti. 2012 senesinde ruhsat alınmış ve o zamandan beri belediyemiz tarafından yarı kullanılan yarı kullanılmayan bir alandı. Bu konu gündeme geldiğinde  ilgili müdürlüklerimizle gerekli görüşmelerimizi yaptık ”dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE SÖYLÜYORUM…”

Konuşmasında iş birliğine açık olduklarını vurgulayan Tolga Tosun : ‘’Büyükşehir Belediyesine, Planlar hazır olduğunda nüfus yoğunluğunun artacağı, sarı lekelerde olan belediye mülklerinin, arazilerinin değerleneceğini belirtti. Bandırma’nın faydasına olacak işbirliğine açığız” ifadelerini kullandı. HABER: MUHAMMED CAN AKYÜREK

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu