Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Toplu Taşıma Merkezi Açılışı Manyas’ta Memnuniyet Yarattı

Toplu Taşıma Merkezi Açılışı Manyas’ta Memnuniyet Yarattı

 

Yücel Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Manyas Toplu Taşıma Merkezi’nin açılışını yaptı.

 

Açılışlara yetişemiyoruz diyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, hizmetlerin ilçelere kazandırılmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, toplu taşıma merkezinin açılışı ilçede memnuniyet yarattı. Açılış töreninde konuşan Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, Terminal açılışı ile trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağını ifade etti. Bir diğer memnuniyet ifadesi ise, Manyas Şoförler Odası Başkanı Aslan Piyaz’dan geldi. Piyaz, “Büyükşehir yatırımlarıyla yenilenen otogarımızdan memnunuz” dedi.

Toplu Tasima Merkezi Acilisi Manyasta Memnuniyetle Yaratti 01

Manyas Toplu Taşıma Merkezi İhtiyaca Göre Yenilendi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Akif Şencan’ın açılış konuşması yaparak başlayan programda Şencan, Manyas Terminali’nin yangın ve işlevsizlik nedeniyle işlevini yitirdiğini belirtti. Ardından ise, planlamasının yapılıp yeniden kullanıma sunulduğunu belirtti. 15 Eylül itibariyle kullanıma başlayan terminalin, Yücel Yılmaz’ın vizyonuna uygun ve halkın kullanımı doğrultusunda ki ihtiyaca göre yenilendiğini anlattı.

Başkan Barçin “Trafik Rahatlayacak Halkımıza Hayırlı Olsun”

Manyas Şoförler Odası Başkanı Aslan Piyaz, “Yıllardır atıl durumda olan eski otobüs terminalimizin yapılmasıyla trafikte rahatlayacak. Büyükşehir yatırımlarıyla yenilenen otogarımızdan memnunuz. Manyasımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Öte yandan Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin ise açılışta yaptığı konuşmasında Manyas’ın en büyük sorununun otopark, terminal sorunu olduğunu ve trafiği felç ettiğini söyledi. Terminal açılışı ile trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağını ifade eden Barçin, “ Manyas halkımıza bu açılış hayırlı olsun” dedi.

Kaymakam Çelik “İlçenin Vizyonu Açısından Önemli”

Manyas Kaymakamı Koray Çelik ilçeye yapılan terminal’in yenilenmesinin ve yeniden yapımıyla birlikte Balıkesir’e kazandırıldığını söyledi.İlçemize gelecek insanlar geldiklerinde terminali görerek ilçenin vizyonunu görmüş olacaklar.Bu konuda bu yapılan terminalin önemli olduğunu düşünüyorum.2023 vizyonu açısından kim bir tuğla koyuyorsa herkese teşekkür ediyorum. GMKA koordinatörünede ayrıca teşekkür ederim” dedi.

 

Yücel Yılmaz “Burası BTT şirketimizin bir eseridir”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “2014 yılından buyana Karesi Belediye başkanıyken Büyükşehir geldi huzurumuz kaçtı. Hizmet gelmiyor ve benzeri söylemler yapıyordu. Zaman geçtikçe ve değişikliğe uyum arttıkça büyük bir medeniyet proesi olduğunu görmeye başladık. BTT A.Ş, BASKİ  yaptıkları çalışmalar ve uluslararası aldıkları desteklerle hizmet vermeye başladılar. Yol insanın medeniyet göstergesidir. İnsanların ticaretini ilişkisini gösterir. Bir yandan özel araçlar artarken diğer yanda Toplu Taşımada büyük önem arz etmektedir. Toplu Taşıma size standardı yüksek bir hizmet veriyorsa özel araç kullanımına da fazla ihtiyaç kalmaz. Burası BTT şirketimizin bir eseridir” dedi

Toplu Tasima Merkezi Acilisi Manyasta Memnuniyetle Yaratti 02

Edremit Garajıda Bitti

Başkan Yücel Yılmaz Edremit’teki garajında tamamlandığını söylediği konuşmasında, “ anahtar teslimini onunda yapacağız” dedi. İvrindi’de itfaiye müfrezesi, su şebeke hatları, yapılan okulların açılışları vb çalışmalarla açılışlara yetişemiyoruz. Büyükşehir olmanın sorunu olacak. İstanbul’a baktığınızda Balıkesir üç katı. İnsan kaynağımız önemli diyen Yılmaz, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin’e de ilçede yapılan çalışmalar nedeniyle sağlanan uyum konusunda teşekkür etti.

Ayrıca, Yılmaz’ın programda ki son sözleri ise şöyle oldu;

“Toplu taşımada standartları yükseltiyoruz.Yolcu ihtiyaçlarına yönelik tüm donanımlarını tamamladığımız Manyas Terminali’mizin açılışını gerçekleştirdik. Şimdi daha temiz, daha güvenli, daha konforlu. Hayırlı uğurlu olsun”

Haber: Nursima Akyürek’in 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu