GündemSiyaset

Toplumu Kucaklayan Bakışın Adı Mutlu

Toplumu Kucaklayan Bakışın Adı Mutlu

“BALIKESİR GERDANLIĞINA KAVUŞACAK”

Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, “Yaklaşık bir buçuk yıl önce ve STK Başkanlarından oluşan Kadın İnsiyatifi Grubu kurduk. Güzel işlere imza attık ve güzel sonuçlar doğurdu. Birbirimizi daha iyi tanıdık ve farkındalığa sahip olduk. Kıymetli Başkanlarımızı mecliste ağırladık” dedi.

SOSYAL YAŞAM İÇİN ÖNEMLİ KONULARA DEĞİNİLDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Basın Odasında STK’ların sorularını yanıtlayan Mutlu Aydemir Balıkesir’i ilgilendiren önemli konularda da açıklama yaptı. Balıkesir’e yapılan yatırımlara dikkat çekti ve Balıkesir’e güzel bir gerdanlık takacaklarını söyledi. Aydemir, “Çay Deresi projesi ile sosyal donatı alanımızla birlikte şu anki görünümünden kurtulup 7’den 70’e hizmet edecek güzel bir donatı ile Balıkesir’imiz gerdanlığına kavuşacak” dedi.

“HERKES BU İŞİ CİDDİYE ALMALI”

Balıkesir merkezi ile birlikte ilçelerine de yatırımlar kazandırdıklarının altını çizen AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir Savaştepe’den Dursunbey’e Kepsut’tan Marmaraya ve daha pekçok ilçede yatırımlarla değişimlerin yaşandığını belirtti. Aydemir, pandemi sürecine ilişkinde çarpıcı bir açıklama yaptı. Kronik rahatsızlığım yoktu ancak bu hastalığı ağır geçirdim. Herkes bu işi ciddiye almalı. Maske, mesafe ve temizlik tedbirleri her daim şart” dedi.

ORTAK AKLA ÖNEM VERİLİYOR

Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir geçtiğimiz hafta içinde Balıkesir’in güçlü STK’larını ağırladı. Yaklaşık bir buçuk yıl önce Aydemir’in öncülüğünde kurulan kadın insiyatifi grubunda fikir istişareleri ile STKların çalışmaları ele alınıyor ve pekçok kapı aralanıyor. Balıkesirle ilgili ve Balıkesir’i ilgilendiren her konuda çaba sarf ettiklerini belirten Aydemir STK’ların kendi yaptıkları çalışmalara dair bilgiler alarak ortak akılla yürütülen sosyal yaşama katkı sunan projelere dikkat çekti. Kısa süre önce Koronavirüse yakalanarak tedavi olan ve sağlığına kavuşan Milletvekili Aydemir Meclis Basın Odasında bazı açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

“KRONİK HASTALIĞIM YOKTU ANCAK HASTALIĞI AĞIR GEÇİRDİM”

Koronavirüse yakalanan ve tedavi ile sağlığına kavuşan Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir koronavirüse yakalanması ile ilgili olarak koronavirüsüne yakalandığım an kime ne yapacağının belli olmadığını anladım. Burada sağlık çalışanlarımızın kıymetini birkez daha anladık. Ancak ne yazık ki toplumumuzun  belli bir kesimi hala bunun ciddiyetini kavrayabilmiş değiller .Tedbirler büyük önem taşıyor. Maske mesafe ve hijyene çok dikkat edilmesi gerekiyor. Bu süreçte genç yaşlı önemli değil herkesin tedbire uyumu önem taşıyor. Benim herhangi bir kronik rahatsızlığım olmamasına rağmen ağır atlattım. Maksimum tedbirlere riayet edilmesi ve bu konuda hassas olunması gerektiğini düşünüyorum.

KEPSUT BARAJI YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Bugüne dek Balıkesir’e yapılan yatırımlardan en büyüğü Kepsut Barajı yaklaşık 1 milyar lira civarında bir yatırım geldi Balıkesir’e ve Kepsut Barajımızda yatırım programı kapsamında açıklandı. Önümüzdeki dönemde ihalesi yapılacak ve projesi yapılıp Kepsut ilçemize ve çevre ilçelerimize içme suyu ve sulama bakımından değer kazandıracak.

DURSUNBEY OSB TAMAMLANDI

Dursunbey’de OSB’ye şu an 13 firma gelmiş durumda. OSB yatırımı bitiyor ve firmalar gelmeye başladı. Yatırım anlamında tamamlandı diyebiliriz. Dursunbey, Savaştepe yollarımız bizim kanayan yaralarımızdı ve Allaha şükür bunlar tamamlandı ki benim Savaştepe’ye bir sözüm vardı. Bu özel  sözün yerine gelmesi nedeniyle de mutluyum. Yine Balıkesir’e Gençlik spor Bakanlığının  büyük yatırımları var. Geçtiğimiz yaz bir protokol için çalışma yapılmıştı Gençlik Spor Bakanlığımızla geçtiğimiz hafta bu protokol imzalandı. İlçe bazında da yatırımlar kazanıldı. Spor sahaları, Kapalı spor salonları, yüzme alanları, sahalar ve kültürel merkezler kazandı Balıkesir gençlerimiz tüm yatırımı yapılarak yaşama geçirilen bu mekanlardan yararlanacaklar.

MANYAS KELLE PEYNİRİNE COĞRAFİ İŞARET

Ayrıca Manyas Kelle Peynirine coğrafi işaret aldık bu çok önemliydi. Marmara Adası Topağaç bölgesine bir gölet yatırımımız var. Bunun dışında Susurluk ta Reşadiye göleti için çalışmalarımız ve çabamız var. Yatırım anlamında daha pekçok konuda yatırımlar Balıkesir’de yaşama geçirildi.

SOSYAL DONATI ALANI

Balıkesir için Çay Deresi bizim için önemli bir yatırım. Bizim birde Çay Deresi Projemiz var bunu da inşallah kısa sürede yaşama geçireceğiz. Buda önemli bir yatırım. Balıkesir gerdanlığına kavuşacak. Çay Deresi projesi ile sosyal donatı alanı kazandırılmış olacak ve gençlerimiz buradan faydalanacak. Nursima

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu