GündemDünyadan HaberlerEğitim

TOPRAĞA DÜŞEN TOHUM KURSİYERE MUTLULUK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Karesi Kent Konseyi Tarım ve Hayvancılık Çalışma Grubu’na yönelik düzenlenen kurs tamamlandı.

Kursiyerlere sertifikaları düzenlenen tören ile dağıtıldı.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, kursu bitiren kursiyerlere başarılar dilerken; özetle şunları dile getirdi; “Şehirde yaşamakta olan insanlarımız nereye baksa binalar, yollar, arabalar, köprüler ve benzeri yapılarla karşılaşmaktadır. Çevrelerinde yeşil görme isteği, insanlarımızda saksılı süs bitkilerini odalarında, salonlarında yani yaşam alanlarında yetiştirme arzusunu doğurmuştur. Böylelikle süs bitkileri yetiştiriciliğinin önemi artmıştır. Bunun sonucu olarak da çöllerde, tropik bölgelerde, ormanlarda ve benzeri yerlerde doğal olarak yaşayan pek çok süs bitkisi, saksı ortamında da yetiştirilmeye başlanmıştır.

Çeşitli saksı, kap ve kasalarda da yetiştirilen ve salon, vitrin, oda, koridor gibi yaşam alanlarında yeşil bir ortam oluşturulmak için kullanılan süs bitkileri insanlarımıza müthiş bir yaşama sevinci ve sinerji vermektedir.Günlük uğraşlarımızın vücudumuza yorgunluk verdiği zamanlarda, evde koltuğumuza uzanıp sonuçsuz düşüncelerle zihnimizi yormamak istiyorsak, çiçeklerle ve süs bitkileri ile uğraşarak, onlarla ilgilenerek hem tatlı bir uğraş vermiş, hem de hayatımıza sinerji katarak yaşam kalitemizi yükseltmiş oluruz.

İlgili Makaleler

Mutlu ve Huzurlu Şehir Balıkesirimizin güzel insanlarına büyük bir faydası olan ‘’Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Kursuna’’ katılmış olan 55 kişilik güzide kursiyerlerimizi tebrik eder, sertifikalarının hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu