Gündemİlçe Haberleri

“Toprak Dede” Fidanlara Çocukları Gibi İlgileniyor

“Toprak Dede” Fidanlara Çocukları Gibi İlgileniyor

 

Bandırma’nın “Yaşayan Toprak Dedesi” olarak bilinen Fettah Kara, Bandırma’da kurum ve okullara diktiği fidanlara çocukları gibi bakıyor.

 

Aw688012 01
Bandirma’Nin “Yaşayan Toprak Dedesi̇” Olarak Bi̇li̇nen Fettah Kara, Bandirma’Da Kurum Ve Okullara Di̇kti̇ği̇ Fi̇danlara Çocuklari Gi̇bi̇ Bakiyor. (Serhat Bariş/Balikesi̇r-İha)
Bandırma’Nın “Yaşayan Toprak Dedesi” Olarak Bilinen Fettah Kara, Bandırma’Da Kurum Ve Okullara Diktiği Fidanlara Çocukları Gibi Bakıyor.

 

Bandırma’da ikamet eden 84 yaşında Fettah Kara, Anıtkabir’de bulunan çam ağaçlarının kozalaklarından ve tohumlarından elde ettiği ağaç fidanlarını büyük bir özenle yetiştirerek, ücret almadan talepte bulunan resmi kurumlara ve vatandaşlara dağıtımlarını yapmıştı. Bandırma’nın Sunullah Mahallesi’nde kendisine ait bahçe içerisindeki bir müstakil evde ikamet eden ve çevresinde ağaç sevgisi ile bilinen emekli vatandaş Fettah Kara yetiştirdiği binlerce fidan ile Bandırma’nın adeta “Toprak Dedesi” olarak biliniyor. Yaklaşık olarak 25 bin fidan yetiştirdiğini ifade eden Fettah Kara, ikamet ettiği evine yakın Marmara İlkokulu, Eti Maden Ortaokulu’ndaki ağaçların bakımlarını, sulamasını ve korumasını yaparak çocuklara ağaç sevgisini aşılıyor.İHA

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu