GündemEğitimTürkiye Gündemi

TOYP On Başarılı Genç Final Sonuçları Açıklandı!

TOYP On Başarılı Genç Final Sonuçları Açıklandı!

 

Dünyanın en prestijli ödüllü olan   “Ten Outstanding Young Persons Of the World” programının Türkiye finalleri olan TOYP – Türkiye’nin On Başarılı Genci Projesinde final sonuçları açıklandı.

 

“Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik “ alanında JCI Balıkesir olarak dosyası doldurulan Balıkesirli Seren Anaçoğlu finalist oldu. Anaçoğlu, çalışmalarıyla sürdürülebilir bir çevre ve yaşanılabilir bir dünya vizyonuna hizmet ederek kanıtlanmış başarılar elde etti.

 TOYP Türkiye nedir?

Başarılı gençleri seçmek, onları teşvik etmek isimlerinin anılmasını sağlamak, başarılarımızın temsili olacak ve devamını sağlamak için geliştirilen proje. Ülkenin başarılarının daha çok ön planda olmasını hedefleyen TOYP sene 27.sini gerçekleştiriyor. Temel Amaç ise Türkiye’de nitelikli insan kaynağı oluşturulmasına destek olmak.

 

Toyp 4

 

‘’İLHAM VERMEK TEMEL AMAÇ

TOYP ,Türkiye’de daha iyi yarınların peşinde koşan başarılı gençlerin toplumsal gelişime katkısı bulunan öykülerini ve çalışmalarını görünür kılarak, tüm Türkiye’de farkındalık yaratmak, gelecek nesillerin daha duyarlı ve aktif vatandaş olmalarını teşvik ederek onlara ilham vermek temel amaç.

Seren Anaçoğlu kimdir?

Avrupa Birliği İklim Komisyonu tarafından Türkiye’yi temsilen iklim elçisi seçilmiş olan Anaçoğlu İstanbul’da çevre ve iklim konulu ilk TEDx  konferansını Avrupa Birliği tescili ile gerçekleştirdi. UNWOMEN etkinliğinde konuşmacı olarak yer aldı. Gençlik Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun daveti ile Ankara’da düzenlenen Eko İklim Zirvesinde ve İstanbul’da Zorlu PSM’de düzenlenen 30 Altı İklim Zirvesi’nde konuşmacı oldu.

Haber: Nursima Akyürek

 

Toyp 2

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu