Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemSağlıkYaşam

Toz Almanın Pratik Noktaları

Basit gibi görünen toz alma işinin de bazı püf noktaları bulunmaktadır. İşte Toz Almanın Pratik Noktaları

 

Toz Almanın Pratik Noktaları

Toz Almanın Pratik Noktaları sizlerle. Bu pratik bilgiler, işinize çok yarayacak

Sıralama önemlidir

Toz almanın belki de en önemli püf noktası, sıralamadır. İster toz bezi, isterseniz de elektrik süpürgesinin toz alma fırçasını kullanın, toz alırken daima yukarıdan başlayın. Böylece üst raflarda veya mobilyaların üst kısımlarındaki tozlar aşağıya iner ve aşağılarda aldığınız toz ile toz alma işini bitirirsiniz. Toz alma işini sona bırakırsanız, ister istemez yere dökülecek olan tozlar sebebiyle mobilyaların altını tekrar süpürmeniz gerekebilir. “Yukarıdan aşağıya” kuralı, ev temizliğinin ve toz almanın ilk püf noktalarından biridir. Bir yüzeyi temizlerken de önce köşelerden geçerek daireler çizin. Ayrıca ortaya gelmek de iyi bir fikirdir. Böylece tozu alınmamış hiçbir nokta kalmadığından emin olursunuz.

Malzeme kullanımında yaratıcı olun

Öncelikle, detaylı temizleyeceğiniz bölgenin etrafını kuru, tercihen mikrofiber temizlik beziyle silin ve tozları kabaca giderin. Mobilyaların kıvrım ve köşeleri, hassas yüzeyler için yumuşak uçlu bir diş fırçasından yardım alabilirsiniz. Elektrik süpürgesi toz alma ucu da bu iş için harikadır. Kenar ve köşede kalan tozları kaldırdıktan sonra, tüm yüzeyi silerek tozdan arındırmak gerekir.

Toz Almanın Pratik Noktaları

Toz alırken suyun içine ne konur?

Mobilya ve ahşap yüzeylerin tozunu alırken suyun içine yarım kapak ahşap temizleyici katabilirsiniz. Sirke her ne kadar antibakteriyel özelliği ile ev temizliğinde ve yüzey temizliğinde sıkça kullanılmaktadır. Ayrıca ahşap mobilya temizliği için çok da uygun değildir. Sirkenin ahşap üzerindeki kimyasal etkisini tahmin etmek güç olacağı için ahşap türlerini aşındırmayacak, sabun bazlı özel temizleyicileri kullanmak daha uygun olur. İlk defa kullanılacak olan temizleyici sıvılar için öncelikle küçük bir yüzeyde deneme kuralını uygulayabilirsiniz. Elektronik eşyaların tozunu alırken ise kuru mikrofiber bez kullanmanız en uygunudur.

Tozu oluşturan şeyler nelerdir?

Tozu oluşturan şeyler giysilerden dökülen kumaş zerrecikleri ve tüyler, insan cilt hücreleri. Ayrıca dışarıdan veya ev bitkilerinden gelen polenler, ayrıca mobilya cilalarında ve parke gibi zemin malzemelerinde hatta elektronik eşyalardan da bulunan birikmiş kirler hatta çeşitli kimyasallardır. Dolayısıyla “tozdan zarar gelmez” demek, uzun vadede sağlığımız için olumlu etki göstermeyebilir. Söz konusu kimyasallar, kanser ve merkezi sinir sistemi hasarı dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunları ile ilişkili gösterilmektedir.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu