GündemÇocukçaEğitim

TRAFİĞİN TATLI NEFERLERİ

Sevgili çocuklar bugün ‘Çocukça’ sayfamızda trafik kurallarını bilen, büyüklerini uyaran birbirinden güzel çocuklar var. Miniklerimiz ‘Hatalı sürücüye kırmızı düdük’ uygulamasıyla birlikte sosyal medyada en çok beğeni alan paylaşımları yaptılar. Ve bu güzel çocuklar bisikletle ödüllendirildiler.

Dünyanın en masumları çocuklar, büyüklerin kuralsızlığının önüne set çekip, onları korumak adına çok güzel bir projeye imza attılar. ‘Hatalı sürücüye kırmızı düdük’ uygulamasında sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar en çok beğeni alarak bisiklet almaya hak kazandılar. Bu güzel çocukların sesine kulak vermeye hazır mısınız?

Emir Hasan Özcan: Ben 13 yaşındayım. Trafik kurallarına her zaman dikkat ederim. Ailemi özellikle araç kullandıkları sırada mutlaka uyarırım. Emniyet kemerlerini takmaları ve gerekli önlemleri almaları için aileme dikkatli olmalarını söylerim. Araç kullanırken aşırı hız yapmaktan kaçınmalıyız. Yayalara yol vermeliyiz. Yaya iken de karşıdan karşıya geçerken mutlaka kontrollü olmalıyız.

Ramazan Eymen Ok: Ben Gönen’de yaşıyorum. 8 Yaşındayım. Ben trafik kurallarına mutlaka uymamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü herhangi bir kaza yaşanmaması için bunu yapmak zorundayız. Ben ailemi her zaman uyarıyorum. Her arabaya bindiğimiz de mutlaka emniyet kemerlerini taktırıyorum. Bu çok önemli. Duyarlı davranışlarımdan dolayı bisiklet kazandığım için çok ama çok mutluyum.

: Beyza Nur Demirbay: Ben 9 yaşındayım. Bisiklet kazandığım için ise çok mutluyum. Trafik kurallarına her zaman uymalıyız. Trafik kurallarına uymayanları uyarmalıyız. Çünkü hergün onlarca kaza oluyr ve yüzlerce insan ölüyor. Biz çocuklar duyarlı olur ve büyüklerimizi uyarırsak belki bir farkındalık yaratabiliriz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu