GündemÇocukçaEğitim

TRAFİK KURALLARINA UYUYOR MUYUZ?

Sevgili çocuklar bugün ‘Çocukça ve Gençlik’ sayfamızda Yarış Ortaokulu öğrencileri yer alıyor. Trafik kurallarına uymanın önemine değinen öğrenciler, yaya geçitlerinde yayaların öncelikli geçiş hakkına sahip olduklarını söylediler.

‘Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın’ projesi kapsamında okullara verilen  yaya geçidi  eğitimi ile birlikte farkındalık yaratmak amaçlandı. Trafik kurallarına uyulduğu zaman trafik kazalarının azalacağı ve ölüm ile yaralanma olaylarının da olmayacağını söyleyen öğrenciler, araç sürücülerine ve yayalara önemli bir çağrıda bulundular. ‘Öncelik yaya geçidinde her zaman yayanındır’ diyen öğrenciler, bakın trafik kuralları ile ilgili neler söylediler?

Dsc0034

Batuhan Kınar: Trafik kurallarına mutlaka uymalıyız. Kurallara uymayan birini gördüğümüzde de mutlaka uyarmalıyız. Ancak o zaman kazalar yaşanmayacaktır. Mesela ben ailemle birlikte araçtaysam babama aracı hızlı kullanmaması gerektiğini söylüyorum. Emniyet kemerinin de takılması gerektiğini belirtiyorum. Trafik kurallarına uyarsak kazalar olmaz, insanlar da ölmezler.

Dsc0035 1

Nisanur Karabulut: Trafik kurallarına uymak çok önemlidir. Çünkü kaza olmaması ve insanlara bir şey olmaması için hepimiz trafik kurallarına uymalıyız. Emniyet kemerleri de mutlaka takılmalı. Yaya geçitlerinde öncelik her zaman yaylarındır. Araçlar yaya geçitlerinde vatandaşlara yer vermeli. Mesela bir defa ailemle birlikte araçla giderken bir araba bir vatandaşa çarpıp kaçtı. Yardım etmeden gitti. Bu çok kötü bir şey.

Dsc0036 1

Zeynep Elmas: Ben her zaman trafik kurallarına uyuyorum. Çevremde trafik kurallarına kim uymazsa mutlaka onu uyarıyorum. Çünkü trafik kuralları hayatımızı kurtarır. Kaza yapmamızı önler. Çoğunlukla araç sürücüleri yolda insanların olup olmadığına bakmadan hızla geçiyorlar. Ayrıca yayalar da trafik ışıklarına uymadan karşıdan karşıya geçerek kazaya davetiye çıkarıyorlar.

Dsc0038 1

Mehmet Yıldız: Ben trafik kurallarına uyuyorum. Uymayanlar olduğu zaman onları mutlaka uyarıyorum. Mesela karşıdan karşıya geçen yaşlılara yardım ederek onları karşıdan karşıya geçiriyorum Emniyet kemerlerini takmayanlar olduğunda onları uyarıyorum. Ben yayalar için yanan kırmızı ışıkta bekleyip yeşil yandığında geçiyorum.

Dsc0039 1

Ensar Uzunoğlu: Trafik kurallarına hepimiz uymalıyız ve uymayanları da mutlaka uyarmalıyız. Çünkü kurallara uymadığımız zaman kazalar meydana gelebilir. Bu da çok kötü olur. Hem yayalar hem de sürücüler mutlaka trafik kurallarına uymalılar. Bu konuda farkındalık yaratılmalı. Mesela okul geçitlerinde öğrenciler olarak yaya geçitlerinden geçerken çok zorlanıyoruz. O yüzden araçların da bize yer vermesi lazım. Özellikle karşıdan karşıya geçerken çok dikkatli olmalıyız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu