TeknolojiGündem

Trafik sigortası yönetmeliği değişti

Trafik sigortası yönetmeliği değişti

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte Zorunlu Trafik Sigortası’nda değişikliğe gitti. Karara göre hasarsızlık indirimi yüzde 50’ye  kadar yapacak  ve hasar nedeniyle primle yüzde 200 artacak. Öte yandan elektrikli araçlar için yüzde 10 zorunlu trafik sigortasına prim indirimi geldi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında çıktı Kararla hasarın giderilmesine ve tazminatın ödenmesine indirim geldi. Ayrıca orijinale eşdeğerliği belgelendirilmiş parçalar kullanılırsa indirim var. Bu parçaların tercih edilmesi  avantajlı. Çünkü kararla birlikte  yüzde 20’ye kadar indirim gelmiş oldu.

MAYIS’TA TAVAN FİYAT YÜZDE 5 ARTACAK

Trafik sigortası tavan fiyatları 1 Mayıs’ta yüzde 5 artırımlı olacak. Mayıstan itibaren aylık tavan fiyat artışı ise yüzde 2 olacak. Elektrikli araçlar için ise yüzde 10 zorunlu trafik sigortası prim indirimi uygulanabilecek.

HASARSIZLIK İNDİRİMİ YÜZDE 50’YE KADAR YAPILABİLECEK

Kararla birlikte hasarsızlık ve hasar sebebiyle prim artırım oranları da değişti. Hasarsızlık indirimi yüzde 50’ye kadar yapılabilecek. Buna karşılık hasar nedeniyle primle yüzde 200 artırılabilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu