GündemEğitim

TRAFİKTE ÖNCE SİZ ÖRNEK OLUN

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan “Karayolları Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası” İlimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Balıkesir’de Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri başladı.

Trafik Kazaları, toplum genelini ilgilendiren üzücü ve yıkıcı sonuçlarıyla, ülkemiz ve ilimizin öncelikli sorunları arasında yer alıyor. Karayolları Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle Vali Ersin Yazıcı , ‘’Trafik kazalarının, sürücülerin ve yayaların trafik kurallarını ihlal etmeleri sonucu meydana gelmekte olduğu göz önüne alındığında, bu kazaların en az seviyeye çekilmesi için hem yayaların, hem de sürücülerin trafik kurallarına eksiksiz uymaları gerekmektedir.’’ dedi.

OKULLARDA ETKİNLİKLERLE HATIRLANACAK

Vali Yazıcı, hafta boyunca okullarımızda, kurumlarımızda ve basınımızda yapılacak bilinçlendirici etkinlikler büyük önem arz etmektedir. Bizler, kendimiz için olduğu kadar başkalarının güvenliği için de trafik konusunda duyarlı olmak zorundayız. Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası münasebetiyle, bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, saygı ve hoşgörü çerçevesinde belirlenmiş kurallara azami ölçüde riayet etmeye davet ediyor, kazasız günler temennisiyle, tüm vatandaşlarımızın ve görevlilerimizin “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası”nı kutluyorum.”diye konuştu.

İŞİN ÖZÜ ‘SAYGI’

İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek “Trafik kazalarında en çok etki eden unsurların başında hız, alkollü araç kullanımı, emniyet kemeri kullanımındaki düzensizlik ve en önemlisi de saygıdır. İnsanlara saygı bu işin özü olmalı.” dedi.

FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Trafik kontrollerini kolluk görevlileri olarak jandarma ile birlikte yürüttüklerini belirten İl Emniyet Müdürü Zeybek, “Bu görevi birlikte yapmaya da devam edeceğiz. İnşallah öyle zaman gelecek ki bizler kontrolleri hiç yapma gereği duymayacağız. Bunun dışında ne zaman trafik polisini daha az görürsek, görmeye başlamışsak ülkemizde bu anlamda yol aldığımızı görürüz. Araç sayısında artış var, sürücü sayısında artış var. Hem ölümlü kaza hem de yaralamalı kaza sayımızda bir önceki yıla göre ciddi düşüş var. Bu sevindirici bir durum. Trafik haftasının hepimiz açısından, ülkemiz açısından, insanlık açısından yeni bir farkındalık oluşturulması açısından hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. Trfak haftası nedeni ile bugün Salih Tozan Kültür Merkezinde trfaik konulu resim sergisi saat 11.00’de açılacak.Trafik konulu eğitim toplantıları hafta boyunca çeşitli okullarda ele alınarak dile getirilecek.Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu