Ekonomiİlçe Haberleri

TSKB’den Balıkesir’e 25 Milyon Euro Kredi

Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB), Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. (BEST) ile yenilenebilir enerji odaklı transformatör test laboratuvarı yatırımını desteklemek üzere 25 milyon Euro tutarında yeni bir kredi anlaşması imzaladı.

TSKB’den Balıkesir’e 25 Milyon Euro Kredi

Tskbden Balikesire 25 Milyon Euro Kredi 1
Tskb’Den Balıkesir’E 25 Milyon Euro Kredi

TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç: “Sürdürülebilirlik Finansmanı Yeşil Dönüşümün Anahtarı”

TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, yenilenebilir enerjinin Türkiye’deki önemine vurgu yaparak, “Bugün Türkiye’de yenilenebilir enerjinin toplam kurulu güç içindeki payı yüzde 55’e ulaşmış durumda. TSKB olarak 2002 yılından bu yana sağladığımız desteklerle Türkiye’nin bu alandaki kurulu gücünün %15’ini temsil ediyoruz. Sürdürülebilirlik odaklı finansmana erişimi yeşil dönüşümün anahtarı olarak değerlendiriyoruz” dedi.

BEST Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı: “2024 Hedefimiz 500 Milyon Euro Ciro”

Kredi imza töreninde konuşan BEST Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ise, “Şirketimiz özellikle Kuzey Amerika ve Orta Doğu bölgelerinde artan yenilenebilir enerji yatırımları ve düşük karbon emisyon hedefleri doğrultusunda ortaya çıkan transformatör ihtiyacını karşılayabilecek sayılı firmalardan biri durumunda. Yeni test laboratuvarı yatırımımızla güç trafosu üretimlerimizi artırmayı, bu sayede 2024 yılında BEST’in cirosunu 500 milyon Euro’ya çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Bülten

Türkiye’nin Aralık Ayı Dış Ticaret Raporu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu