GündemTürkiye Gündemi

TTB’den Beyaz Yürüyüş

TTB’den Beyaz Yürüyüş

Türk Tabipler Birliği Balıkesir Şubesi Tabip Odası tarafından “Emekliliğe yansıyacak yaşanabilir temel ödeme istiyoruz” konulu bir basın açıklaması yaptılar. Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, 23 Kasımda beyaz yürüyüş yapacaklarını söyledi.27 Kasımda Beyaz forumla mücadelelerinin süreceğini dile getirdi.

 “Ek Değil Tek Ödeme İstiyoruz”

Ali Hikmet Paşa Meydanında yapılan açıklama Prof.Dr.Nusret Fişek ve kaybedilen sağlık çalışanları anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Tabip Odası Başkan Necdet Uçan tabiplerin beklentilerini dile getirdiği basın açıklamasında, “Türk Tabipleri Birliği Ve Tabip Odaları Olarak Hekim Maaşlarında 7200 Ek Gösterge Ve Yükseltilmiş Özel Hizmet Tazminatı Oranı İstiyoruz.Türk Tabipleri Birliği (Ttb) Ve Tabip Odaları Olarak Emeğimizin Görünmesini, Hakkımızın Ödenmesini İstiyor, ‘Ek Ödeme Değil, Tek Ödeme’ diyoruz” dedi.

Uçan “İş Yükümüz Artmıştır”

Sağlıkta dönüşüm nedeniyle iş yükü artan hekim ve tüm sağlık çalışanları, Mart 2020’den itibaren COVID-19 salgınında daha da artmış bir iş yükü ile karşı karşıya kalmıştır. Daha fazla hastalanmış, daha fazla ölmüş, özveriyle, tüm deneyim ve bilimselliklerini ortaya koyarak aile sağlığı merkezleri, aciller, pandemi poliklinik/klinik/yoğun bakımlarında, filyasyonda ve aşılamada var gücüyle çalışmaya devam ettiler.

Beyaz Yürüyüş’ü Başlatıyoruz

Kasım Ayı boyunca “Emek Bizim Söz Bizim” diyerek başlattığımız eylem sürecinde hekim maaşlarının yeterli düzeye yükseltilmesi amacıyla taleplerimizi bir kez daha duyurmak için buradayız diyen Başkan Uçan,23 Kasım Salı günü İstanbul’dan “beyaz yürüyüş”ü başlatıyoruz. 27 Kasım Cumartesi günü Ankara’da yapacağımız “beyaz forum”da da mücadele hattımızı birlikte tartışacağımızı dile getiriyoruz”dedi.Nursima Akyürek’in Haberi

 

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top button