Görüntülü Haberler

Tuhafiyeciler Oda Başkanı İsa Erol: “Makam Bırakmak Kolay Değil Vefa’da Var Veda’da”

Tuhafiyeciler Oda Başkanı İsa Erol: “Makam Bırakmak Kolay Değil Vefa’da Var Veda’da”

Çerçici Manifaturacı Ve Tuhafiyeciler Esnaflar Odasının genel kurulunun Ocak ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Konuyla ilgili mevcut Başkan İsa Erol, yaklaşan seçimlere doğru odanın yol haritasını belirlediklerini söyledi. İsa Erol veda da var vefa da diyerek, “kendi yetiştirdiğim evladımız Fatih Çakır’a görevi devretmek istiyorum” dedi.

 “Kıran Kırana Geçen Seçimler Yaşadık”

İsa Erol oda binasında dün saat 11.00’de bir basın açıklaması yaptı. Mevcut Oda Başkanı İsa  Erol,“ Yaklaşan oda seçimleri nedeniyle toplandık. Yol haritamızı belirledik. İdarecilik hayatıma 1988 yılında, değerli esnaflarımızın bizleri desteklemesi ile göreve getirmesi ile başladık. 10 dönemdir ardı ardına ve kıran kırana tam demokrasinin yaşandığı seçimler yaşadık. 10 dönemdir bizi buraya layık gören üyelerimize çok teşekkür ediyorum ”dedi.

“Makam bırakmak kolay iş değil”

İsa Erol, “Nefis der ki; makamlar bırakılmaz makamı terk etmek kolay bir iş değildir. Eski arkadaşlarımız çok iyi hatırlarlar. Balıkesir’de gerekse Türkiye genelinde olsun bizleri zirveye taşıyan ve 10 defa üst üste bizi bu makama layık gören esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Zirvedeyken bu makamlardan ayrılmak zordur. Ama hayatında bir sonu var diyorum ve Mezarlıklar “ ben vazgeçilmezim” diyen insanlarla dolu. O nedenle zirvedeyken vefa göstermekte önemli” dedi.

“Bizim dememizle değil Sandığın Demesi İle Olur”

İsa Erol, “Seçimlerin adaylı olması kıran kırana geçmesi demokrasinin bir güzelliği. Bu ortamda bizleri aralıksız 10 defa seçen üyelere ne kadar teşekkür etsek az. Fakat; her şeyin bir sonu var. Biz bu yol haritasında Türk demokrasisinde eşi az görülen bir karar aldık. Odamızda bir değişim yapmak istiyoruz. Tabi ki bizim dememizle hiçbir şey olmaz. Önce Allah’ın takdiri sonra üyelerin desteği önemli. Herkes konuşur ancak sandık gerçeği konuşur ”dedi. Erol, sandık ne derse o olur diyerek Fatih Çakır için destek istedi..

Üyelerimizin Yüzde 98’i Merkezde

Erol, “Geçtiğimiz süreçte gerek merkezde gerekse ilçelerde bizim üye profilimiz sabit ve seyyar üyelerden oluşmaktadır. 850 civarı üyemiz var bunun 350 civarı seyyar ile iştigal etmektedir, Önemli esnafımızın önemli Pazarları merkez olmak üzere Bigadiç, Kepsut, Dursunbey, Susurluk, İvrindi, Edremit, Savaştepe gibi buralardan İzmir Karşıyaka, Eskişehir ve Ankara merkezine kadar giden değişik bir profilde Esnaflarımız hizmet veriyor. Bizim görev sahamız Altıeylül ve Karesi ilçe sınırları. Üyelerimizin %98 i merkezde ”şeklinde konuştu.

“Makam bırakmak kolay iş değil”

İsa Erol, “Nefis der ki; makamlar bırakılmaz makamı terk etmek kolay bir iş değildir. Eski arkadaşlarımız çok iyi hatırlarlar. Balıkesir’de gerekse Türkiye genelinde olsun bizleri zirveye taşıyan ve 10 defa üst üste bizi bu makama layık gören esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Zirvedeyken bu makamlardan ayrılmak zordur. Ama hayatında bir sonu var diyorum ve Mezarlıklar “ ben vazgeçilmezim” diyen insanlarla dolu arkadaşlar. Onun için, kendi  yetiştirdiğimiz ve evladımız kabul ettiğimiz, inandığımız arkadaşımız Fatih Çakır’a bu bayrağı devretmek istiyoruz. Tabi ki üyelerin desteği, Allah’ın yardımıyla. Bu işte Veda da var Vefa da var. Zirvedeyken bu işi taçlandırmak, sonlandırmak niyetimiz. Tabi ki hayat devam ediyor. Biz Cemiyet insanlarıyız. Görev nerede verilirse alırız. Vefamız ise burada kendi yetiştirdiğimiz bir evlada bayrağı teslim etmek ”şeklinde konuştu.

“Odacılık Kavramını İsa Abimizden Öğrendik”

Bayrağı  Fatih Çakır’a devretmek istediğini ifade eden İsa Erol’un konuşması sonrasında Fatih Çakırda kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Çakır, “1978 Balıkesir doğumluyum. Baba mesleği olan Tuhafiye işini yapıyoruz., İsa abimiz bugünlere dek çözüm üretme noktasında herkese elinden geldiği kadar yardımcı olmak istemiş bir isim. Odacılık denen  kavramı gerçekten güzel bir şekilde hakkını vererek yapmış. Bizde onun yanında bir şeyler öğrenmeye çalıştık. O bize öğretmeye çalıştı. Biz bugün bu noktaya geldik. Allah nasip ederse üyelerimizde teveccüh gösterirse kendi ekibinden yetişmiş bir evladı olarak bu yola hayırlısıyla çıkmak üzere bismillah dedik ”dedi. M.Can Akyürek’in Haberi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu