GündemEkonomi

Tüketicilere önemli uyarı: Tam zamanı ancak buna dikkat

Mağaza raflarının ilkbahar renkleriyle çeşitlendiği bugünlerde giyim ve ayakkabı firmaları “kışlık almanın tam zamanı” dedirtecek sezon sonu indirimleri uygularken, mağduriyet yaşamamaları için tüketicilerin aldıkları ürünleri iyi incelemesi ve fiyat araştırması yapmaları istendi. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Tüketicilere tavsiyem bu alışverişi yaparken iki hususa dikkat etsinler. Hak aramayla ilgili aylar sonra sorun yaşanmaması için her zamankinden daha fazla o üründe ayıp olmadığını incelemeliler. Bunun yanı sıra bu indirimlerin gerçek olmama, önce bindirilmiş sonra indirilmiş olma ihtimalini de göz ardı etmemek gerekir” açıklamasında bulundu.

 Mağaza raflarının ilkbahar renkleriyle çeşitlendiği bugünlerde giyim ve ayakkabı firmaları sezon sonu indirimleri uygularken, mağduriyet yaşamamaları için tüketicilerin aldıkları ürünü iyi incelemeleri ve fiyat araştırması yapmaları gerekiyor.

Alışveriş merkezleri, çarşılardaki mağazalar ve internette alışveriş siteleri, giyim ve ayakkabıda sezon sonu dolayısıyla kışlık ürünlerde çeşitli oranlarda indirim uyguluyor.

Tüketici örgütlerinin yetkilileri, vatandaşları mağduriyet yaşamamaları için aldıkları ürünü iyi incelemeleri ve fiyat araştırması yapmaları konusunda uyarıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu