GündemSiyaset

TÜM, TUTUKLANAN ÖĞRENCİLERİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olaylar sonrası tutuklanan öğrencilerin aileleriyle Meclis’te basın toplantısı gerçekleştirdi. Tüm, “Üniversiteler bilimin ve aydınlığın merkezi olarak, her zaman özgür düşüncenin ifade edildiği ortamlar olmuştur” dedi.

‘İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ, EĞİTİM HAKKI, KISACA ANAYASA ERDOĞAN’IN TALİMATIYLA RAFA KALDIRILDI!’

CHP’li Mehmet Tüm, açıklamasında şunları söyledi: “Boğaziçi Üniversitesi’nde 19 Mart tarihinde Afrin operasyonu sonrası birtakım tartışmalar yaşandı. Bu gelişmelerden sonra AKP’nin Genel Başkanı Erdoğan ekranlara çıkıp ‘terörist, vatan haini, komünist, gayri milli’ ilan ederek savaşa karşı barış isteyen öğrencileri hedef gösterdi. Sonrasında gözaltılar yaşandı ve gözaltındaki öğrencilerin 10’u ‘terör propagandası yapmaktan’ tutuklandı. Erdoğan yargıya talimat veriyor, yargı da hemen harekete geçiyor. İfade özgürlüğü, eğitim hakkı, kısacası Anayasa, Erdoğan tarafından talimatla rafa kaldırılıyor. Hiç kimse düşüncesinden dolayı Anayasal hakkından mahrum bırakılamaz. Üniversiteler bilimin ve aydınlığın merkezi olarak, her zaman özgür düşüncenin ifade edildiği ortamlar olmuştur. İnsanlar savaşa karşı barışı savunduğu için asla haklarından ve özgürlüklerinden alıkonulamaz, hedef gösterilemez ve yargılanamaz” dedi.

TUTUKLU ÖĞRENCİ ANNESİ: ‘BENİM OĞLUM VATAN HAİNİ DEĞİL AMA BEN OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM’

Tutuklu öğrenci Yusuf Noyan Öztürk’ün annesi Belgin Öztürk ise “Yerli ve milli olmadığı söylenen çocuklardan birinin annesiyim. Yusuf Noyan Öztürk’ün annesiyim. Oğlum Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Sosyoloji Bölümü çift anadal öğrencisidir. Fakülte birincisidir. Bir anda terörist, komünist ilan edildi. Ben bana oğluma ailemize yapılan bu şiddeti kabul edemiyorum; çünkü benim oğlum hayatınızda tanıyabileceğiniz en naif insandır. Geçen yıl yemekhane iftar saatinde kapatılıyor diye, imza toplayıp arkadaşları rahat yemek yiyebilsin diyen bir çocuktur. Benim oğlum vatan haini değil ama benim oğlum düşünen, zeki, olayları anlamaya çalışan biridir. Ben oğlumla gurur duyuyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu