GündemEğitimGörüntülü HaberlerÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

TÜMAD İstihdam Fuarında Madencilik Sektörünün Ve İnsan Kaynaklarının Öncülüğünü Yaptı

TÜMAD İstihdam Fuarında Madencilik Sektörünün Ve İnsan Kaynaklarının Öncülüğünü Yaptı

 

Türkiye´nin ilk madencilik lisesi, Balıkesir’in İvrindi ilçesinde TÜMAD Madencilik tarafından yapımı tamamlamıştı. Türkiye´nin ilk madencilik lisesi Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İvrindi Altın ve Gümüş Madeni İşletmesi’nin çalışmaları Balıkesir istihdam fuarında yer verilen stantlarda anlatıldı.

MADENCİLİĞİN KAPISI ÖĞRENCİLERE VE İŞÇİLERE AÇIK

Balıkesir istihdam ve mesleki beceriler fuarında TÜMAD  Madencilik Kamu İlişkileri Şefi İrem Özçelik MERHABA’ya yaptığı değerlendirmede, “ TÜMAD Madencilik İvrindi İşletmesi olarak bugün burada Balıkesir istihdam fuarında yer aldık. Geleceğin, nitelikli ve profesyonel madencilerini yetiştirecek olan Nurettin Çarmıklı mesleki teknik ve Anadolu Lisesi ile birlikte standımızı açtık . Burada gelen öğrencilerimize, madencilik sektöründen bilgiler vererek. Önümüzdeki süreçte, mezun olduktan sonra neler ile karşılaşabilecekleri ne gibi önlemler almaları gerektikleri ile ilgili bilgiler veriyoruz” dedi.

YILLIK 3,5 TON ALTIN VE 7 TON GÜMÜŞ ÜRETİLİYOR

Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Çarmıklı, ” Okulla birlikte temelini attığımız ve 2019 yılının son çeyreğinde faaliyete geçen İvrindi Altın Gümüş Madeni işletmemizde istihdam ettiğimiz bin 145 personelimizin yüzde 81´inin, madenimizin etki alanında kalan köylerden olması da bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı. İvrindi işletmemizden yıllık 3,5 ton altın ve 7 ton gümüş metali üretilerek ülke ekonomisine kazandırılıyor.”

 

Dsc 0066

 

ÇEVREYE DUYARLI VE EN İYİ UYGULANABİLİR TEKNOLOJİYE SAHİP

“TÜMAD Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. değerli ve baz metaller konusunda işletmeleri, projeleri ve aramaları olan bir metalik madencilik grubu. Potansiyel görülen maden sahalarında kalitemizden ödün vermeden doğaya, çevreye, insana saygılı olarak ileri düzeyde aramalar yaparak; ekonomik anlamda ve büyük çapta, ekonomik ve sosyal kalkınmanın çevre koruma ile bütünleştiği sürdürülebilir maden projeleri ile ülkenin önemli altın üreticileri arasında yer almaktır. Bu anlamda şirketimiz, bünyesinde birçok maden arama ruhsatı bulundurmakta. Tüm maden işletmeleri ve projelerimiz; İSG, Çevre, Toplum İlişkileri, Kalite ve Entegre Yönetim sistemlerinin tüm bileşenleri ile ulusal ve uluslararası standartları içermesi nedeniyle, en iyi uygulanabilir teknolojilere sahip” HABER:  KAMİL AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu