GündemSiyaset

TÜM’ÜN DURUŞMASI ERTELENDİ

 

CHP’nin 25. Ve 26. Dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret ettiği, Deniz Gezmiş’i övdüğü iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Balıkesir Adliyesi’nde görülen duruşmaya çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi, partililer ve CHP’li bazı Belediye Başkanları katıldı.

Hakkında 20 yıl hapis cezası ile Balıkesir Adliyesi 4. Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Mehmet Tüm’e CHP Altıeylül İlçe Teşkilatı’nın bir toplantısında Bakan Süleyman Soylu’ya , MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hakaret ettiği ve Deniz Gezmiş’i övdüğü gerekçesiyle hakkında dava açılan Mehmet Tüm’üm duruşması Kasım ayına ertelendi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek, Orhan Sarıbal, İzmir Milletvekili Murat Bakan, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP  İl Başkanı Serkan Sarı, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, çok sayıda partili, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri Tüm’e destek için Balıkesir Adliyesi’ne geldiler.

“HALKIMIZ YARGILANDI”

Kızı Helin Tüm’ün de Hukukçu olarak savunduğu Mehmet Tüm duruşma sonrası yaptığı açıklamada; “Deniz Gezmiş bir kahramandır, bir devrimcidir, bir sosyalisttir’ dediğim için yargılandım. Bir kahramana ‘kahraman’ dediğim için sanık sandalyesine çıkarıldım. Bu benim için bir şeref ve onurdur. Bu duruşmada ismini Denizlerden alan insanlar, şarkılar, türküler, resimler, sokaklar, parklar yargılandı. Deniz’i seven halkımız yargılandı. Oysa Deniz korkusuzluğun, cesaretin, erdemin, inancın ete kemiğe bürünmesidir. Ona kahraman demek suç değildir. Deniz Gezmiş ve arkadaşları terörist değil sömürü düzeninin ve yoksulluğun son bulmasını isteyenlerdir” dedi.

“KAYITSIZ KALAMAZDIM”

Tüm, “Bakan Soylu Genel Başkanımıza ‘bittin sen’ diyerek tehdit etmiş ve ağza alınmaz hakaretlerde bulunmuştur. İçişleri Bakanının böyle bir görevi yoktur. Partimin genel başkanına hitaben hakaret ve tehditlere kayıtsız kalmam beklenemez. ‘Soysuz’ sözcüğünün kelime anlamı ‘kötüye giden’, ‘dejenere’, ‘özelliğini yitirmiş’ biçimindedir. Bir siyasetçi sevgi mesajlarını memnuniyetle kabul ettiği gibi karşı düşüncelere de tahammül edebilmelidir. Düşünce özgürlüğü bireyin kendisini geliştirmesinin vazgeçilmez koşuludur” şeklinde konuştu.

ERKEK “YALNIZ YÜRÜMEYECEKLER”

Duruşma sonrasında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Bu davalar hukuk- adalet mücadelesinde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gösteriyor. Siyasi davalar, kumpas davaları, kurguya dayalı davalar bir gün gelir mutlaka çöker. Bu haksız, hukuksuz mesnetsiz davada sonunda mutlaka çökecektir. Mehmet Tüm beraat edecektir. Buna inancımız tam. Ama kendisinin de söylediği gibi, Deniz Gezmiş’e kahraman demek suçsa biz de bir kez daha söylüyoruz Deniz Gezmiş ve arkadaşları birer kahramandır. Mehmet Tüm de tüm siyasi davalarda yargılanan arkadaşlarımız da yalnız yürümeyecektir” dedi. Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu