GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Turizmde ‘En Kötü’ Geride Kaldı

Turizmde ‘En Kötü’ Geride Kaldı

Geç başlayan yaz sezonunun kasım ayına kadar uzaması ve Türkiye’ye yıl sonuna kadar Rusya’dan 4-4,5 milyon, Almanya’dan 3 milyon turist gelmesi bekliyorlar.

KPMG Türkiye’nin Turizm raporuna göre, salgın nedeniyle 2020’yi büyük kayıpla kapatan turizm sektöründe iyimserlik hakim ancak salgınla birlikte tarihi bir çöküş yaşayan sektörün eskiye dönüşü ise zaman alacaklar.

KPMG Türkiye’nin hazırladığı Sektörel Bakış serisinin Turizm raporu yayımladılar. Rapora göre, geç başlayan yaz sezonu, kasım ayına kadar uzayacak. Türkiye’ye yıl sonuna kadar Rusya’dan 4-4,5 milyon, ayrıca Almanya’dan 3 milyon turist gelmesi bekliyorlar.

Salgın sonrası dünyada, tüketici davranışlarının da etkisiyle sektörde yeni akımlar doğacak. Yerel turizm güçlenecek, artan hijyen beklentileri ise tüketicilerin hava yollarından otellere kadar yeni uygulamalarla tanışmasını sağlayacak.Raporu değerlendiren KPMG Türkiye Turizm Sektör Lideri Mert Öner, sektörde umudun yaz sezonunda olduğunu belirterek, “Dünya Turizm Örgütü’nün toparlanma senaryoları, ilk çeyrek verileri üzerinden mayıs ayında revize ettiler. Buna göre, ilk senaryo temmuz ayında bir toparlanmaya işaret ediyor ve ayrıca 2021’de uluslararası yolcu sayısında 2020’ye kıyasla yüzde 40’lık bir artış bekliyorlar. İkinci senaryo ise toparlanmanın eylül ayında olacağını varsayarak 2019’a göre yüzde 75’lik bir düşüşe rağmen 2020’ye göre yüzde 10’luk artış öngörüyor. Uzmanların yarısına yakını salgın öncesi döneme erişmek için ayrıca 2024 yılını beklemek gerektiğini ifade ediyor.” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu