Görüntülü Haberler

TÜRK DÜNYASI 2020 YIL BELGESELİNİ SEÇİYOR

Profosyonel ve Ögrenci Katagorisinde Yapılacak olan Yarışmanın Teması “Türk KÜLTÜRÜ VE TÜRKÜN DÜNYAYA BAKIŞ AÇISI “ Dereceye giren Filmler Dokuz Ülkede Gösterime Çıkartılacak.

Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ,Macaristan ve Makedonya başta olmak üzere; özerk Türk cumhuriyetleri, Tataristan, Çuvaşistan, Başkurdistan,Tuva,Yakutistan, Dağıstan ve Hakasya ile akraba topluluklarının katımı ile.
5.Türk Dünyası Belgesel film festivali ve belgesel film yarışması Temasını “TÜRK KÜLTÜRÜ VE TÜRKÜN DÜNYAYA BAKIŞ’ı belirleyip,03 ekim 2020 Türkiye- İstanbul da; gösterimler ve Gala ödül törenini yapıp,6 Türk cumhuriyeti ve 3 Türk bölgesinde Derece alan Filmlerin gösterimi gerçekleştirilecektir.
Proje ortaklarımız Türkiye’den İstanbul,Niğde Ömer Halisdemir,Gümüşhane ve Yozgat Bozok Üniversiteleri; Azerbaycan’dan Bakü Devlet,Azerbaycan Medeniyet ve ince sanat,Kazakistan’dan Milli El Farabi ,Kırgızistan’dan Kırğızistan Türkiye Manas,Makedonya’dan, Fon,KKTC’den Yakın Doğu Üniversiteleri, Özbekistan Taşkent Devlet Medeniyet ve sanat Enstitüsü ile Kazakistan Jürgenov Milli Sanat Akademisi dir.
Proje destekçilerimiz , Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TİKA, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Yunus Emre Enstitüsü, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ,Kültür Daire Başkanlığı, Kültür A.Ş’dir.
Projemize katkı koyan sivil toplum örgütleri ve yayın kuruluşları Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı,Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın vakfı, , Azerbaycan Matbuat Şurası, Kırgızistan Han Tangrı vakfı’dır.
TRT Avaz,,TV,Türkmeneli,TV,Kırgızistan-ASİATV,Kazakistan EL ARNA TV,KKTC,BAYRAK RADYO TV, GENÇ TV,Türkiye ort tv,Mercan tv,Aksu tv,Fırat tv,BRTV’nin yayın desteği ile gerçekleştirilecek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu