GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Türk Eğitim Sen Taleplerini Bu Kez İl Müdürlüğü Bahçesinden Dile Getirdi

Türk Eğitim Sen Taleplerini Bu Kez İl Müdürlüğü Bahçesinden Dile Getirdi

Türk Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Ahmet Baki İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde öğretmenlik meslek kanunu bütçe görüşmeleriyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Baki’nin okuduğu basın açıklamasında eğitimcilerin aldığı düşük ücretlere ve meslek kanununa değindiler.

HAK VE KAZANIMLARA DİKKAT ÇEKTİLER

Türk Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Ahmet Baki, ‘’Türk Eğitim-Sen olarak, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak bir meslek kanunu talebimizi yıllardır ortaya koyuyoruz. Bu doğrultuda Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu desteklediğimizi ifade etmiştik. Tabi bu desteğimiz, devlet memuru olmamız hasebiyle sahip olduğumuz mevcut hak ve kazanımlarımızın baki kalması kaydıyla olacaktır. Kapalı kapılar arkasında süreç yürütülmesini kabul etmiyoruz. Meslek Kanunu’nun bir an önce paydaşlar ve kamuoyu ile paylaşılması noktasında Bakanlık’tan bir an önce adım atmasını bekliyoruz.’ ’dedi.

‘’TBMM GÜNDEMİNE GETİRİLMELİ VE DERHAL YASALAŞMALIDIR’’

Türk Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Ahmet Baki’nin yaptığı basın açıklamasının devamında : ‘’ Ayrıca şu hususu da özellikle vurguluyoruz ki; eğitim çalışanları 23 Ekim 2018 tarihinden beri beklemektedir. Söz verildiği halde üç yılı aşkındır Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili somut bir adım atılmamış olması kabul edilemez bir durumdur. Bu durum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır.  Bu konuda TBMM’deki tüm partilerin katkısını beklediğimizi ifade ediyoruz’’ sözlerine yer verdi.

EĞİTİM ÇALIŞANLARININ ÜCRETİ DÜŞÜK

Baki sözlerini : ‘’OECD (ülkeleri ile kıyaslandığında da ülkemizde eğitim çalışanlarının maaşları çok düşüktür. Örneğin; 10 yıllık ilkokul öğretmeninin OECD (o-i-si-di) ülkelerinde ortalama yıllık brüt maaşı 44 bin 871 dolardır. Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarında da bir öğretmen maaşı ayrıca 25 cumhuriyet altını iken bugün 1 cumhuriyet altınına eş değerdir. Öğretmen örneğinde gördüğümüz gibi, tüm eğitim çalışanlarının Memurlarımızın, Hizmetlilerimizin, Şeflerimizin ve diğer eğitim çalışanlarının da maaşları aynı durumdadır.  Dolayısıyla alım gücünün giderek düştüğü, enflasyon rakamlarının ortada olduğu bu dönemde tüm öğretmenlerimize, eğitim çalışanlarına ve kamu çalışanlarına son bir yıldaki kayıpların telafisi için en az 1000 TL seyyanen zam yapılmalı, %3 refah payı maaşlarına eklenmelidir’’ dedi. Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu