GündemEğitimÖzel Haberler

TÜRK EĞİTİM VAKFI PROJE YAĞDIRDI

TÜRK EĞİTİM VAKFI PROJE YAĞDIRDI

 

Türk Eğitim Vakfı TEV Balıkesir Şube Başkanı Jale Bayraktar, Vakıf’ın il geneli ve Balıkesir’e yakın bölgelerde bulunan sorumluluk alanları ile ilgili yapılan faaliyetleri Gazete Merhaba ile paylaştı.

Türk Eğitim Vakfı TEV Balıkesir Şube Başkanı Jale Bayraktar, Vakıf’ın il geneli ve Balıkesir’e yakın bölgelerde bulunan sorumluluk alanları ile ilgili yapılan faaliyetleri Gazete Merhaba ile paylaştı. 1967 yılından bu yana Ülke genelinde bir çok sosyal sorumluluk projesi ve etkinliğe ev sahipliği yapan kuruluş ile ilgili Şube Başkanı Jale Bayraktar TEV ailesi ve günümüz TEV faaliyetleri ile ilgili konuştu.

Başkan Jale Bayraktar TEV ile yolunun kesişmesi ve Vakfın faaliyetlerine yönelik merak edilen soruları değerlendirdi.

 

Balıkesir’de Kadın Kolları Kuruluşu ile Daha Aktif Bir TEV

“2014 yılında Şube Başkanı olduğum TEV’de ilk faaliyetim 2008 yılında Vakfın Kadın Kolları kurmaya karar vermesi ile gerçekleşti. TEV’in 2008 öncesinde de Balıkesir’de bursiyerlerimiz, gönüllülerimiz ve bağışlarımızla kocaman bir aile olarak çıkılan yolda çalışmaları vardı. Bende bu ailenin bir parçası olmaya karar verdim ve Kadın Kolları olarak bu çalışmalara destek sağlayarak Balıkesir’de daha aktif olmayı başardık. ”

 

Meslek Lisesi Memleket Meselesi’nden Yola Çıkıldı

Jale Bayraktar TEV ile ilgili; “ Vakfımız faaliyet çıkış noktasını, Vehbi Koç’un “Meslek Lisesi Memleket Meselesi Hareketi “nden ivme alarak belirledi. Şimdi Balıkesir’de 6 üniversiteli,5 liseli ve 1 yüksek lisans eğitimi alan bursiyerimiz var. Biz burada bir aile çalışması gerçekleştiriyoruz. Balıkesir Şubemize destek olan 40’ın üzerinde gönüllümüz var. 13 kişilik bir yürütme kurulumuz var, bu ailenin içinde bağışçılarımız ve destek sağlamaya gayret ettiğimiz tüm öğrencilerimiz var.

TEV Balıkesir Şube Başkanı Jale Bayraktar vakfın işleyişi ve yürütülen projelerle ilgili bizlere şu bilgileri verdi:

 

Fonlarla Destek Sağlanıyor

“ Vakfımızda işleyiş öncelikle bağışçılarımıza ulaşıp çeşitli başlıklar altında fonlar oluşturmakla başlıyor. Bu fonlarda toplanan Vakıf gelirlerimizi ihtiyaç ve başarının en yüksek olduğu başvuru sahibi öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Burslarımıza ihtiyacı olan öğrenciler bizlere internet kanalı ve eğitim gördükleri okulların yönlendirmesi ile ulaşıyorlar. Ulaşan bursiyer adaylarımızla görüşmeler sağlıyoruz. Yapılan görüşmeler sonucu ihtiyaçlarına yönelik bütçemiz doğrultusunda oluşturduğumuz fonlardan öğrencilerimize destek sağlıyoruz. Bu seneki başvurularımız da 18 Ekim’e kadar devam edecek.

 

Pandemi İçin Özel Kararlar Alındı

Zaman zaman ülkemizde yaşanan sarsıcı olaylar olabiliyor. Bu olaylar sonrası mağdur olan öğrencilerimiz için de ayrıca açtığımız fonlar oluyor mesela Elazığ depremi sonrası, geçmiş dönemde yaşanan Soma Madeni’nde meydana gelen olaylar gibi. Bu olaylar yüzünden yardıma ihtiyaç duyan öğrencilerimizi yalnız bırakmamak adına çalışmalarımız oluyor. Bu yıl da yine ülkemizi etkileyen pandemi süreci nedeniyle öğrencilerimize sağladığımız desteklerde akademik başarı şartını da kaldırma kararı aldık. Aynı zamanda eğitime verilen araya rağmen burslarımızın kesilmemesini kararlaştırdık. Bu süreçte daha çok başvuru olacağını düşünüyoruz. Başvuruları karşılama oranımızı yükseltmeye çalışıyoruz.

 

Kullan

 

Korona Vefa Projesi

Pandemi sürecinde yürüttüğümüz Korona Vefa projemiz var. Bu projede Covid-19 yüzünden yaptığı iş sırasında yaşamını yitiren vatandaşlarımızın evlatlarına yönelik çalışmalarımız oldu. Bu projede yine ülkede yaşanan kırılma noktalarında vuku bulan mağduriyetlere uzatmaya çalıştığımız yardım elini uzatmaya çalıştık. Pandemiden bu denli etkilenen öğrencilerimizin anaokulundan eğitimleri sonlanana kadar destek alabilmelerini sağlamak adına projemizi yürütüyoruz.

 

Amaç Daha Fazla Bursiyere Cevap

Her yıl TEV Ailesi olarak yaptığımız çeşitli projeler yapıyoruz. Projelerimizde önceliğimiz destek fonlarımızı geliştirerek daha fazla bursiyere cevap verebilmek. Bir yandan da bu projeler ile faaliyetlerimiz duyulsun ve hem bağışçı hem gönüllü katılımlarımızda artışa yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

 

Bu Yıl da TEV İçin Koşuyoruz

Son 4 yıldır yürüttüğümüz projeler arasında maraton koşularına katılımlarımız da var. Bu yıl TEV Balıkesir adına İstanbul’da Kasım ayında gerçekleşecek olan maraton koşusuna kayıt oldum. Bu etkinliklerde fonlarımıza destek sağlamak için sosyal medya üzerinden yürüttüğümüz projeler oluşturuyoruz. Ekinlik sırasında; kişiler, paylaştığımız linklere tıklayarak bizlere mali destekte bulunabiliyorlar. Bu sayede hem sağlıklı bir gün geçiriyorum hem bağışçılarımızdan TEV için destek toplayabiliyorum hem de insanlar bizlerin bu kuruluş için neler yaptıklarını görüyorlar ve dolayısıyla bir çok insana TEV’i tanıtmış oluyoruz.

 

Askıda Kariyer Projesi

Bu yıl önceki dönemlerde yola çıktığımız meslektaşını okut projemize benzer olarak faaliyete geçirdiğimiz Askıda Kariyer projemiz var. Bu proje ile destek sağladığımız öğrencilerin sadece maddi yardım almasından ziyade geleceklerinde kuracakları iş networklerine ve iş tecrübelerini kavramalarına yönelik bir çalışma gerçekleştirmek istedik. Bu proje kapsamında öğrenciler iş insanları ile bir araya geliyor, onlarla tanışıyor ve iş tecrübelerinden faydalanıyorlar. 6 ay süren bu mentörlük sürecinde hem bursiyerlerimiz hem de onlarla tanışan iş insanları birçok yeni tecrübeye kapılarını aralamış oluyorlar. Biz de TEV olarak bu güzel dayanışmaya aracı olmaktan gurur duyuyoruz. Askıda Kariyer projemiz BALİB,TEV ve Balıkesir Kent Konseyi ile ortak yürütüldü.”

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu