Dünyadan HaberlerGündemTürkiye Gündemi

Türk İha Ekibi Tayvan’dan Dönüyor

Tayvan’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından Tayvan’a yardıma giden Türk İHA ekibi çalışmalarını tamamlayarak Türkiye’ye doğru yola çıktı.

Türk İha Ekibi Tayvan’dan Dönüyor

Tayvan’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından Tayvan’a yardıma giden Türk İHA ekibi çalışmalarını tamamlayarak Türkiye’ye doğru yola çıktı.

Tayvan’ın doğusunda Hualien şehrine 3 Nisan’da vuran 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından yardıma giden Türk İHA ekibi çalışmalarını tamamlayarak Türkiye’ye doğru yola çıktı. Ekibin lideri ve saha direktörü Serhat Gümüş, Tayvan’da 3 gün boyunca görev yaptıkları süre içinde Tayvanlı kurtarma ekiplerine verdikleri destek ve İHA teknolojisiyle zorlu coğrafyayı haritaladıklarını aktardı.

Turk Iha Ekibi Tayvandan Donuyor 1

Serhat Gümüş, Tayvan’daki depremden televizyon haberlerinden ve organizatör Kâmil Demirkapu aracılığıyla haberdar olduklarını belirtti. Türkiye adına yardım organizasyonu başlatarak hızlı bir şekilde Tayvan’a ulaştıklarını ifade eden Gümüş, “Bizim burada yaptığımız çalışmalar öncelikle olayın sıcak olduğu dönemde ilk üç gün içerisinde arama kurtarma faaliyetlerine dron teknolojileri konusundaki bilgi ve emeğimizi vermek oldu. Daha sonra da dron teknolojilerinin deprem ve afet durumlarında kullanımına yönelik bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak yönünde çalıştık” dedi.

Turk Iha Ekibi Tayvandan Donuyor 2

Gümüş, Tayvan’daki çalışmalarının park bölgesinde yoğunlaştığını ve özellikle yürüyüş parkurlarındaki hasarları tespit ettiklerini belirtti. Ayrıca şehir bölgelerindeki yıkımın daha az olduğunu ve binaların altyapısının bu duruma iyi karşıladığını gözlemlediklerini ifade etti.

Turk Iha Ekibi Tayvandan Donuyor 3

Tayvan halkının ve yönetiminin her zaman Türkiye’nin yardımına koştuğunu vurgulayan Gümüş, Türkiye’nin Tayvan’a desteğini artırarak sürdürmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Turk Iha Ekibi Tayvandan Donuyor 4

Fransa’dan vatandaşlarına İran, Lübnan, İsrail ve Filistin topraklarına seyahat uyarısı

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu