Türkiye Gündemi

Bakan Uraloğlu’ndan Hız Katacak Lokomotif

Bakan Uraloğlu’ndan Hız Katacak Lokomotif: Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu, “İyidere Lojistik Limanı başta Rize olmak üzere tüm bölgenin kalkınma hızına hız katacak bir lokomotif olacaktır” dedi.

 

Bakan Uraloğlu’ndan Hız Katacak Lokomotif

1 4

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu konuşmasında:

“Lojistik sektörü birbiriyle bütünleşen dünya ekonomisinin ve uluslararası ticaretin temel dinamosudur. Bu noktada Asya, Avrupa ve Afrika olmak üzere üç kıtanın kesiştiği noktada bulunan jeopolitik konumuyla ülkemiz diğer ülkelere göre çok daha avantajlı konumdadır.

‘’Sadece İpek Yolu üzerindeki doğu-batı koridorunda değil, Kafkas ülkeleri ve Rusya’dan Afrika’ya uzanan kuzey-güney koridorlarının da ortasında bulunuyor. Ülke olarak adeta küresel ölçekte bir lojistik merkeziyiz. Biz bu potansiyelimizin iyi işlendiği takdirde stratejik bir güce dönüşmesinin yanında, ekonomik kalkınmaya öncülük edeceğine inanıyor ve bugüne kadar da bu doğrultuda küresel ölçekte yatırımlar gerçekleştiriyoruz.” dedi.

 

Bakan Uraloğlu’ndan Hız Katacak Lokomotif
Bakan Uraloğlu’ndan Hız Katacak Lokomotif

“Stratejik öneme sahip bir lojistik liman”

İyidere Lojistik Limanı’nın Kafkaysa bölgesine açılan koridorda stratejik önem taşıdığını ifade eden Bakan Uraloğlu, “Rize İyidere Lojistik Limanımızda ülkemizin küresel bir lojistik üs olması hedefi için atılmış büyük bir adım.

Doğu Karadeniz Bölgesi, Avrupa ve Orta Asya’ya açılan Kafkasya koridoru üzerindeki konumu ile stratejik öneme sahiptir. Kafkas ülkeleri ve Orta Doğu ülkeleri arasındaki potansiyel trafikten kaynaklanacak kombine taşımacılık zincirinin aktarma merkezi olacak” dedi.

“Tüm bölgenin kalkınma hızına hız katacak bir lokomotif”

Uraloğlu, “İnşallah, 2026 yılı içeresinde projemizi faaliyete geçireceğiz. Faaliyete girmesiyle ilk etapta 600 kişiye istihdam sağlayacağız. Zamanla bu istihdam sayısının daha da artacağını öngörüyoruz.

İyidere Lojistik Limanı Rize’nin geleceğine vurulan bir mühürdür. Başta Rize olmak üzere tüm bölgenin kalkınma hızına hız katacak bir lokomotif olacaktır. Bu düşüncelerle İyidere Lojistik Limanı’nın şimdiden tüm ülkemiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Merhaba Balıkesir twitter’da 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu