Gündem

TÜRK SAĞLIK-SEN’DE YENİ DÖNEM

Türk-Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, “Haklı Dava, Güçlü Sendika” sloganı ile gerçekleştirilen Türk Sağlık-Sen Şube Başkanları ve Yardımcıları Eğitim ve İstişare toplantısında alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milli mücadele ruhuyla yeni bir döneme başladıklarını söyleyen Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, ‘‘Herşeyden önce bilinmelidir ki Türk Sağlık-Sen teşkilatının Tük devletine hizmet aşkı, Türk milletine sevdası ve Türk Vatanına bağlılığı herşeyin üstündedir. Dünyaya Türkçe bakanlar olarak bizler, Türk denildiğinde rahatsız olanlara karşı da mücadelemizi her platformda sürdürmekte kararlıyız.

Devletin işleyişindeki bir diğer temel sıkıntıda sözleşmeli çalışmadır. Anayasamızda kamu hizmetinin kamu çalışanları eliyle yürütülmesi gerektiği açıkken ve geçmişte iki kere de kanuni düzenlemelerle tüm sözleşmeli çalışanlar kadroya geçirilmişken, hala çeşitli isimler altında kamuda sözleşmeli istihdamın sürdürülmesi yanlıştır. Türk Sağlık Sen olarak kamuda kadrolu istihdamı esas alıyoruz. Ek zammın yanı sıra ek göstergelerin tüm çalışanlarını kapsayacak şekilde hakkaniyetli bir şekilde yüksetilmesi için TBMM’de bir an önce yasal düzenleme yapılmasını istiyoruz.

Bu konuda Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezinin hazırladığı raporun esas alınarak hazırlanan kanun teklifi yasalaşmalıdır. Türk Sağlık-Sen olarak hizmet kolumuzda görev yapan çalışanların talepleri ile ilgilide TBMM harekete geçmelidir. Türkiye Kamu-Sen’in, Türk Sağlık-Sen’in kapısı sizlere sonuna kadar açıktır. Milli mücadelenin 100. Yılını kutlamaya hazırlandığımız şu günlerde kamu çalışanları içinde milli mücadele ruhuyla yeni bir dönemi başlatıyoruz. Bu mücadeleye tüm çalışanları da bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu